Skadechef

Skadechef till Svenska Läkemedelsförsäkringen AB
Image
annonsbild5

Skadechef till Svenska Läkemedelsförsäkringen AB

Läkemedelsförsäkringen söker en ny skadechef då nuvarande skadechef kommer att tillträda posten som bolagets VD 2025-01-01.

Läkemedelsförsäkringen är en privat och frivillig försäkring helt specialiserad på att arbeta med läkemedelsskador. Idag omfattas över 99% av den svenska läkemedelsomsättningen av vår försäkringslösning. Försäkringen grundades 1978 och ger patienter med läkemedelsskador ett alternativ till att söka ersättning utan att riskera stora rättegångskostnader. Läkemedelsförsäkringen erbjuder dessutom en bevislättnad jämfört med en domstolsprocess. Bland våra försäkringstagare finns förutom läkemedelsleverantörer också svenska regioner, enskilda sjukhus, forskningsbolag och svenska staten.

Läkemedelsförsäkringen är en liten och flexibel organisation som arbetar med skadereglering i egen regi men med de flesta övriga funktioner outsourcade. Skadechefen är ansvarig för bolagets skadeavdelning som idag består av 9 personer, de flesta är personskadereglerare med mycket bred erfarenhet av komplicerad personskadereglering. Vi sitter i trevliga lokaler på Sveavägen centralt i Stockholm. Skadechefen arbetar i det dagliga arbetet operativt nära bolagets VD. Skadechefen deltar i bolagets samtliga styrelsemöten och ansvarar för vissa av bolagets centrala funktioner.

Vi söker en person med gedigen och mångårig erfarenhet av personskadereglering och komplex medicinsk utredning. Erfarenhet av personalledning är en fördel men inte ett krav. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, hög integritet och mycket gott omdöme. Eftersom vi är en liten organisation krävs också förmåga att hantera många olika utmaningar och situationer.

I Skadechefens arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Personalansvar för skadeavdelningens medarbetare
  • Operativt leda och ansvara för skadeavdelningens verksamhet
  • Kontakter med kringfunktioner såsom medicinska rådgivare, Läkemedelsskadenämnd, aktuarie, systemleverantör och övriga externa och outsourcade funktioner
  • Klagomålsansvar
  • Svara för externa informations- och utbildningsinsatser.

Har du några frågor? – kontakta oss gärna på nedanstående mail eller på 08-462 37 94.

Välkommen med din ansökan med CV senast 2024-07-31 till:

Anders Hultman, anders.hultman@lakemedelsforsakringen.se

Svenska Läkemedelsförsäkringen AB

Box 17608

118 92  Stockholm

Tjänst:
Skadechef till Svenska Läkemedelsförsäkringen AB
Företag:
Svenska Läkemedelsförsäkringen AB
Placeringsort:
Stockholm
Publiceringsdatum:
2024-06-05
Sista ansökningsdag:
2024-07-31