Senior property claims expert, Large & International claims

Vill du hjälpa våra kunder som drabbats av stora, internationella och komplexa skador? Vill du leda projekt framgångsrikt i mål? Har du fallenhet för kommunikation och att skapa relationer i kombination med tydlighet och struktur? Är du intresserad av människor, förhandling och försäkring?
Image
annonsbild6

Vi söker nu en Senior property claims expert till Large & International claims Sverige. Kom och jobba med oss på Nordens ledande sakförsäkringsbolag och bli en del av vår skadeorganisation!

Large & International claims är det team som hanterar våra största och mest komplexa skador. Teamet hanterar egendoms-, ansvars-, transport- och cyberskador för Ifs kunder inom affärsområdena Företag och Industri, som tillsammans försäkrar alltifrån mindre svenska bolag till landets största koncerner med globala risker och försäkringsprodukter.

Om rollen

Din främsta uppgift är att hjälpa våra kunder genom en skadehändelse på ett tryggt och effektivt sätt med ett affärsmässigt förhållningssätt. Centrala verktyg i detta arbete är din förmåga att skapa klarhet i det komplicerade, din kompetens och kommunikation. 

En stor andel av skadorna är komplexa och internationella. Din uppgift är att leda storskadeteam och på ett effektivt sätt skapa framdrift i skadehanteringen. Utöver sakkunskaper och expertis så omfattar ditt arbete projektledning, ett nära samarbete med våra kunder, försäkringsförmedlare, kollegor från Ifs samtliga nordiska kontor och filialkontor samt externa loss adjusters, forensic accountants, advokater och andra försäkringsbolag runt om i världen.

Detta är en sällsynt och mycket spännande tjänst, med både bredd och djup och stora möjligheter att skapa ett internationellt nätverk. Du kommer få en nyckelroll för Ifs största kunder.

I din roll ingår bland annat att:

 • Hantera och utreda olika typer av egendomsskador i vitt skilda verksamheter och industrier, tex maskinskador, naturkatastrofer, bränder mm, i både Sverige och i resten av världen.
 • Att ha ett övergripande ansvar för framdrift och helhet och effektivt leda storskadeteam
 • Instruera externa samarbetspartners, såsom loss adjusters, advokater och forensic accountants
 • Hålla interna och externa stakeholders informerade och ha kontakter med utländska försäkringbolag.
 • Med stort ansvar hantera ärenden, med mandat att förhandla, ingå avtal och förlikningar.
 • Arbeta för en allt bättre kundupplevelse.
 • Resa (inom Sverige och utomlands), ibland med kort varsel
 • Arbeta i tätt och produktivt samarbete med kollegor på andra avdelningar inom If, exempelvis Underwriting, Sales, Risk management, Legal samt Re-Insurance.

Vi erbjuder

På samma sätt som vi har höga förväntningar på dig som medarbetare så förväntar vi oss att du har höga förväntningar på oss som arbetsgivare. Här är några goda anledningar till att arbeta på If:

 • En inkluderande arbetsplats där alla är välkomna
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter i ett av de största försäkringsbolagen i Norden.
 • Sociala aktiviteter
 • Hybrid arbetsplats
 • En hälsofrämjande arbetsplats, med tex friskvårdsbidrag och olika sportaktiviteter
 • Goda försäkringsförmåner
 • Lunchförmån

Om teamet

Du kommer att ingå i ett ambitiöst, seniort och härligt team. Dina kollegor är erfarna experter inom ansvars-, egendoms- och transportskador. Teamet består av 11 personer , varav två personer arbetar på vårt Göteborgskontor, en person i Sundsvall och övriga på kontoret i Bergshamra. Du kommer även jobba nära dina kollegor på Ifs övriga kontor.

Vem är du?

Vi söker dig som har bred erfarenhet av försäkring, egendomsskadereglering och en djup förståelse för hantering av stora risker och egendomsskador i internationella försäkringsprogram, tex ceded claims, Risk Shared Solutions, Fronting partners mm. En stor del av arbetet sker på engelska i både tal och skrift och du måste därför vara helt bekväm med att dagligen arbeta på engelska. Du har ett tydligt kundfokus. Du skapar sunda affärsrelationer. Du är bra på att bemöta människor från olika delar av världen och har en fingertoppskänsla för kommunikation och förhandling. Du är strukturerad, känner dig trygg i att fatta beslut och är intresserad av utveckling inom nya områden.

Du ska både vara detaljorienterad och ha strategisk höjd. Mycket god kommunikativ förmåga och fallenhet för att skapa relationer är grundläggande. Du är en lagspelare samtidigt som du har förmågan att leda team. Du har ett rättvisepatos, drivs av utveckling och har ett genuint intresse och vilja att hjälpa våra kunder. Du är prestigelös och trivs i en arbetsmiljö där man delar med sig av kunskaper och supportar varandra. Du tycker om att vara en del av en gemenskap och ha roligt med dina kollegor.

Du har också:

 • Civilingenjörsexamen (alternativt annan utbildning som tex jur.kand eller annan relevant utbildning i kombination med bred erfarenhet)
 • Förhandlings- och projektledningserfarenhet
 • Mycket god förmåga gällande kommunikation och samarbete
 • Förmågan att hitta rätt balans mellan detaljorientering och helhet och snabbt kunna omprioritera uppgifter och leverera resultat under tidspress.
 • Mycket goda färdigheter i engelska och svenska, dvs uttrycker dig obehindrat i både tal och skrift i båda språken. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.
 • Viljan att utvecklas och använda nya digitala lösningar och analysera data i det dagliga arbetet
 • Körkort (B)


Mer information om rekryteringsprocessen:

Sista ansökningsdatum: 2024-08-20. (Intervjuer kan komma att påbörjas innan deadline)

För att ansöka: Vi önskar att du bifogar ett CV, examensbevis och ett personligt brev. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail utan att du måste ansöka via vårt rekryteringsverktyg. Utöver referenstagning kan kontroll av kandidater även komma att göras via internet och sociala medier.  Slutkandidaten kommer att genomgå en bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell.  

Ort: Bergshamra (Stockholm) är en tydlig preferens

Övrigt: Resor ingår i tjänsten, både inom Sverige och utomlands, ibland med kort varsel.

Start: Så snart som möjligt efter sista ansökningsdatumet,

För mer information, vänligen kontakta Sara Lindmark, Manager Large & International Claims, sara.lindmark@if.se, 070-9624559. Vänligen notera primär tillgänglighet för frågor v 30 -31 och från 13 augusti.


Välkommen med din ansökan!

Tjänst:
Senior property claims expert, Large & International claims
Företag:
If P&C Insurance
Placeringsort:
Stockholm
Publiceringsdatum:
2024-07-03
Sista ansökningsdag:
2024-08-20