Kundansvarig
PRI Pensionsgaranti
Kundansvarig till PRI Pensionsgaranti

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka främst utgörs av börsens stora och medelstora bolag. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till cirka 335 miljarder kronor. Vi arbetar med näringslivets pensioner såsom ITP-, BTP-, och FTP-planen. Våra tjänster inom PRI Pensionsgaranti omfattar främst kreditförsäkring och administration av ITP 2 i egen regi. Genom det helägda dotterbolaget PRI Pensions- och stiftelsetjänst AB erbjuder vi bland annat aktuariella, konsultativa, administrativa och redovisningstjänster till stiftelser, företag och organisationer.

Vår företagskultur kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. PRI har cirka 120 anställda med helt nytt kontor i centrala Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

Till vårt tjänsteområde Konsulttjänster söker vi nu en kundansvarig med tyngdpunkt på skuldvärdering enligt IAS 19 - en del av det internationella redovisningsregelverket IFRS.

Du kommer att arbeta brett med ansvar för hela processen, från initial kundkontakt till leverans av tjänster inom både IAS 19 och ITP 2. 

Vårt team utgörs av ett 15-tal medarbetare bestående av aktuarier samt specialister inom pension och redovisning. Vi ansvarar för att ge service till de närmare 900 företag som hanterar ITP 2 i egen regi, samt för tjänster inom IAS 19, där PRI är marknadsledande i Sverige. Teamet kännetecknas av en öppen miljö med högt i tak där vi hjälps åt och ständigt strävar efter att utveckla våra leveranser och arbetssätt för att kunna ge den bästa tänkbara service samt skapa värde för våra kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Leveransansvar med primärt fokus på rapportering av pensionsskuld till ett antal IAS 19-kunder.
  •  Att skapa och utveckla goda relationer med nuvarande och potentiella kunder.
  • Att aktivt bidra till utveckling av vår verksamhet genom att delta i förekommande projekt, effektivisera och förbättra tjänster, processer, arbetssätt och rutiner.
     

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, till exempel aktuarie- eller ekonomexamen och/eller flerårig erfarenhet inom pensionsområdet, till exempel från konsultbolag eller som redovisningsekonom. En förutsättning är att du väl är insatt i något av de områden som tjänsten spänner över, det vill säga redovisning, kollektivavtalad pension (främst ITP) och/eller goda kunskaper inom det aktuariella området. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel. 

Personliga egenskaper

Som person är du en god lagspelare som är kommunikativ, lyhörd och initiativrik. Du är analytisk, lösningsorienterad och trivs med att arbeta med siffror. Att arbeta med kund är något du tycker om och ser som en inspirerande utmaning. 

En naturlig del i arbetet är intern samverkan och deltagande i projekt och utvecklingsuppdrag. Detta gör att det är viktigt att du är flexibel och beredd att vid behov utföra nya arbetsuppgifter. 

Frågor och ansökan 

Har du frågor kring tjänsten så hör av dig till Annelie Jonsson, tjänsteområdesansvarig Konsulttjänster, på telefonnummer 072-716 07 70 alternativt Claes Nilsson Kvick på telefonnummer 070-529 62 14.

Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Sista dag för ansökan är 30 mars 2023.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Genom de personuppgifter du delger oss i din ansökan och din CV, samtycker du till att vi behandlar dessa inom ramen för vår rekryteringsprocess. För det fall din ansökan inte leder till anställning, gallras uppgifterna när processen är avslutad.

Stockholm eller Göteborg
annelie.jonsson@pri.se
21023761 (anges alltid vid ansökan)
2023-03-08