Risk- och Produktchef
Länsförsäkringar Halland
Länsförsäkringar Halland söker Risk- och Produktchef

Vill du vara en del av en framåtlutad organisation som arbetar för att fortsatt styra utvecklingen av vår företags- och lantbruksaffär?

Vi söker en operativ chef till vår risk- och produktgrupp som har god kunskap av underwriting och premieprissättning och erfarenhet av försäkringsbranschen. Du kommer till en kompetent grupp bestående av ett tiotal medarbetare som är underwriters, riskingenjör, produktansvariga och säljstödspersonal.

Uppdraget

Länsförsäkringar Halland arbetar mot högt ställda mål inom fyra strategiska fokusområden: Tillväxt, Hallands bästa kundupplevelse, stolta och engagerade medarbetare, ekonomiskt ansvar & långsiktighet samt engagemang i det lokala samhället. Sak och Lantbruksförsäkringsaffären har en sammanlagd beståndspremie på cirka 400 000 tkr.

Med mycket frihet och med stöd av ett starkt varumärke vill vi att du utvecklar och driver vår företags- och lantbruksaffär mot ytterligare tillväxt. Rätt riskurval, aktiv riskbedömning och professionell underwriting lönar sig, och vårt mål är att fortsätta vara ett av landets mest framgångsrika bolag.

Som en engagerad, operativ och taktisk ledare skapar du utrymme för en affärsmässig, framåtlutad och resultatdriven risk- och produktgruppsavdelning. Du arbetar nära och i affären då det kan komma tillfällen då du är en del av underwritingprocesen.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom försäkringsbranschen. Du är affärsmässig, analytisk, kostnadsmedveten och serviceinriktad. Uppdraget kräver att du trivs med att jobba i högt tempo och med ständiga förbättringar, att du har en stark inre drivkraft och att du inte är rädd för att fatta beslut.

Samarbete med våra försäljningschefer är en framgångsfaktor. Det är därför viktigt att du är en lagspelare som gillar att sprida energi till teamet och dina kollegor. Din närmsta ledare är chef försäkring företag och lantbruk och du är en del av ledningsgruppen.

Erfarenhet av datahantering och att ta fram statistisk analys är meriterande. Du är affärsinriktad med ett kundorienterat förhållningssätt samt har god kunskap om vad som gör en affär lönsam. Detta kräver att du hanterar och kan utföra premieberäkningar och ta ansvar för och genomföra en attraktiv och professionell premiesättning och säkerhetsställa att de produkter vi erbjuder är efterfrågade på marknaden.

Du har ett strukturerat arbetssätt och förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt. Som ledare deltar du också vid behov i olika projekt inom LF Halland och Länsförsäkringsgruppen. För att trivas i rollen är det också viktigt att du ser löpande förändringar som något positivt.

Mer information

Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Det är också givet att du precis som vi tycker att hållbarhet är viktigt. Och självklart känner du igen dig i våra värdeord: Hållbart, Halländskt & Hängiven.

Tjänsten är en heltidstjänst med placering på något av våra kontor i Halland.

Jenny Grentzelius, Chef Försäkring Företag Lantbruk, 0722 - 44 71 94.

Facklig kontaktperson är Linda Pettersson, 035 -15 26 84.

Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Halmstad, Falkenberg, Varberg eller Kungsbacka
f7ffe7d0 (anges alltid vid ansökan)
2023-01-18