Kundansvarig Pensionsspecialist
PRI Pensionsgaranti
Kundansvarig Pensionsspecialist till PRI Pensionsgaranti

Om företaget

PRI Pensionsgaranti är ett ömsesidigt kreditförsäkringsbolag som ägs av de försäkrade kundföretagen, vilka utgörs av börsens stora och medelstora bolag. Totalt uppgår PRI Pensionsgarantis försäkringsansvar till cirka 335 miljarder kronor.

Våra tjänster omfattar kreditförsäkring, aktuariella tjänster, pensionstjänster, stiftelsetjänster och pensionskonsulter. Vissa av våra tjänster hanteras i dotterbolaget PRI Pensions- och stiftelsetjänst AB.

Företagskulturen kännetecknas av det lilla företaget med stora ambitioner, utrymme för påverkan och goda möjligheter till utveckling. PRI har cirka 120 anställda och har kontor centralt i Stockholm och Göteborg.

Om tjänsten

Vi söker nu en utvecklingsdriven kundansvarig med specialistkunskap inom kollektivavtalad tjänstepension. 

Som kundansvarig pensionsspecialist så kommer du att bli en del av avdelningen som administrerar pensioner för FPK (försäkringsbranschens pensionskassa), banker och företagsegna planer. Avdelningen består i dagsläget av 18 personer där rollerna  produktägare, pensionsspecialister med kundansvar, pensionsspecialister och pensionshandläggare ingår. 

En naturlig del i arbetet är samverkan med övriga avdelningar inom PRI samt att medverka i projekt och utvecklingsuppdrag. Detta gör att det är viktigt att du är flexibel och beredd att utföra nya arbetsuppgifter vid behov. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är inom, BTP och FTP med fokus på månatliga leveranser och utredningar. Ditt fokus kommer även att ligga på utveckling av arbetssätt och rutiner inom området och rollen kräver specialistkunskap. Det är också viktigt att du vill bidra till att vi har nöjda kunder samt att våra mål uppfylls.

  • Du kommer att vara kravställare och medverka vid utveckling av de datasystem som stödjer gruppens verksamhetsområde.
  • Du kommer även att ta fram och underhålla instruktioner, processarbetsbeskrivningar, och arbetsinstruktioner samt delta i processkartläggning.
  • Hålla servicemöten
  • Ta emot kundbeställningar (Extra beställningar från kund utöver grunduppdraget)
  • Utöver detta kommer du att jobba med månadsvisa/årsvisa leveranser inom avdelningens ansvarsområde:
  • Ta fram premierapporter, utredningar, skuldberäkningar, debitering, årsskrifters beräkningar, kontroller, fakturering, framtagande av bokföringsunderlag, beräkning av olika pensionsförmåner, fribrev och premier
  • Utredning, felsökning och filhantering


Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk bakgrund och utöver det får du gärna ha en livförsäkringsutbildning från IFU eller liknande. Vidare så har du minst 5 års erfarenhet som kundansvarig pensionsspecialist eller verksamhetsutvecklare från en pensionskassa eller ett livförsäkringsbolag. Du har en hög kompetens främst inom beräkning och specialistkunskap inom kollektivavtalad tjänstepension av BTP och FTP. Vidare så är du en van användare av olika systemlösningar. Du behärskar Officepaketet och i synnerhet så har du mycket goda kunskaper i Excel.

Som person har du ett strukturerat arbetssätt och du förstår vikten av noggrann leverans i varje steg av våra processer. Du har lätt för att organisera ditt arbete, även under perioder av hög arbetsbelastning. Vidare så är du en lagspelare med en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och trivs med att ha många kontaktytor både internt och externt. Det är viktigt att du är serviceminded och innehar en god pedagogisk förmåga i mötet med våra kunder. Du är flexibel, trivs i en föränderlig miljö och bidrar gärna i löpande utvecklings- och förbättringsarbete. 

PRI erbjuder

Du blir en del av ett kompetent team där vi arbetar tillsammans med olika avdelningar för att uppnå vårt gemensamma mål. 

Söker du den här tjänsten kan du förvänta dig att få använda all din liv- och tjänstepensionskunskap i en ständigt utvecklande och föränderlig miljö. Du får kollegor med lång erfarenhet av tjänsteprodukter inom företagsegna pensionsplaner, BTP och viss ITP och du arbetar i en miljö där administrationen står i centrum. 

Känner du att du vill vara delaktig till att förändra och förbättra administrationen inom PRI är den här tjänsten något för dig. 

Ansökan 

I denna rekrytering har PRI Pensionsgaranti valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.  

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. 

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan! 

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy

Stockholm
9191bbc1 (anges alltid vid ansökan)
2022-11-17