Försäkringsjurist
Folksam ömsesidig livförsäkring
Försäkringsjurist

Vi söker en försäkringsjurist med driv och engagemang till avdelningen Försäkringsjuridik inom Folksams Koncernstab. För denna tjänst värdesätter vi särskilt flerårig erfarenhet av kvalificerat försäkringsjuridiskt arbete med inriktning mot skadeståndsrätt. Har du även sinne för struktur, ordning och reda? Då kan du vara den vi söker!

Koncernstaben utgör ett stöd för Folksams Vd, företagsledning, styrelser, affärsområden och stödenheter och vi är strax över 100 medarbetare. Du ingår i Försäkringsjuridik som är en av de tre koncernjuristfunktionerna inom Koncernstaben. Målet för Försäkringsjuridik är att tillhandahålla den övergripande försäkringsjuridiska kompetensen i Folksam samt att företräda Folksam i domstol, ARN och skiljenämnd. Avdelningen ger stöd och hjälp i juridiska frågor kring skadereglering, försäljning, produktutveckling, försäkringsavtal och annat som har anknytning till försäkring.

Det här gör du som försäkringsjurist på Folksam

Som försäkringsjurist hos oss bidrar du till att vi levererar enligt vårt uppdrag och mål. Avdelningen som du ingår i består av elva medarbetare och vår grupp präglas av engagemang, generositet och professionalism.

Av våra medarbetare är sex huvudsakligen inriktade på arbete med sakförsäkring och processer medan fem huvudsakligen arbetar med personförsäkring. Du kommer i första hand att arbeta inom sakförsäkring. Arbetet medför vissa resor inom Sverige.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår att:

  • Vara ombud för Folksam och våra försäkringstagare i domstolsprocesser avseende skadeförsäkring.
  • Företräda Folksam i ARN.
  • Ge råd och juridiskt stöd till organisationen i försäljning, skadeärenden och produktutveckling.
  • Bevaka lagstiftning och rättspraxis.
  • Hålla utbildning både internt och externt.
  • Företräda Folksam i branschgemensamt arbete.

 

Är du den vi söker?

Vi söker dig med juristexamen som har flerårig erfarenhet av kvalificerat försäkringsjuridiskt arbete med inriktning mot skadeståndsrätt. Självständigt arbete med processföring eller motsvarande kompetens genom arbete vid allmän domstol samt erfarenhet av företags- och entreprenadförsäkring är särskilt meriterande.

Som person har du en positiv inställning, ett starkt sinne för struktur, ordning och reda. Det är också mycket viktigt att du arbetar bra tillsammans med andra och att du har ett starkt fokus på att leverera verksamhetsnytta och ett utvecklat sinne för service. Du har förmåga att på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper till olika intressenter och skaffar dig snabbt en överblick över situationer och identifierar hur du på bästa sätt ska planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2 oktober 2022. Vi gör urval och intervjuer löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Eric Fredriksson, avdelningschef Försäkringsjuridik, 0708-31 58 58.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson, 070-831 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 070-831 61 44 och Handels Mikael Carlsson, 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Stockholm
c8e15b06 (anges alltid vid ansökan)
2022-09-09