Prissättningsanalytiker/ teknisk underwriter
Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Prissättningsanalytiker/ teknisk underwriter till Gjensidige

Våra kunder och vårt kunderbjudande är det som bygger Gjensidige. På Gjensidige har vi försäkrat värde, liv och hälsa i mer än 200 år. Vårt namn betyder ömsesidig på norska, och utan våra kunder är vi ingenting. Nu investerar vi och bygger en större avdelning för utveckling av våra produkter och vårt kunderbjudande. Samtidigt byter vi vårt försäkringssystem till ett nytt, modernt system som stöttar framtidens försäkringar och kundmöte.

I vår specialistmiljö jobbar ekonomer, jurister, service designers, ingenjörer, statistiker, analytiker, aktuarier och andra sköna människor. Gemensamt för oss alla är ett stort engagemang, driv och en vilja att göra skillnad. Vårt uppdrag är att utveckla produkter och tjänster som utmanar marknaden, som våra kunder gillar, och väljer om och om igen, så att vi fortsätter växa på den svenska marknaden.

För att ta nästa steg behöver vi bli många fler och söker dig som liksom oss gillar korta beslutsvägar, snabba förändringar, och goda möjligheter att påverka din egen och vår framtid. Vill du dessutom bygga på din cv med att vara med om att byta försäkringssystem – ett försäkringsbolags hjärta och kärlsystem – så vänta inte med att skicka in din ansökan. Framtiden börjar nu.

 

Om tjänsten

Dina viktigaste arbetsuppgifter är att arbeta med analyser kopplat till teknisk prissättning, lönsamhetsanalyser och produktutveckling, inom främst företagsförsäkring. Du använder dig av avancerad statistisk modellering, och du är ständigt villig att vidareutveckla och använda nya metoder för att förbättra våra analyser. I modellering använder vi R, Python och SAS, men även verktyg som excel och power BI. Som analytiker hos oss kommer du att bli involverad i att bygga framtidens prissättningsmodeller i samband med att vi byter försäkringssystem.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant utbildning på högskola eller universitet som aktuarie, matematiker eller statistiker alternativt lång erfarenhet och kunskap om prissättning av stora egendomsrisker. Du har jobbat i försäkringsbranschen i liknande roller och har under den tiden byggt på kunskap om såväl affären som försäkringssystem, prissättning och lönsamhet.

Som person är du initiativrik, analytisk, självgående och kommunativ. Eftersom vi är ett mindre bolag i tillväxt har vi mindre data än många andra, och du behöver därför ibland vara extra uppfinningsrik och kreativ för att lyckas. Du har god förståelse för bearbetning av data, kopplat med en förståelse för verksamhetens behov. Då vi är en liten organisation är det viktigt att du trivs med varierande arbetsuppgifter och att du kan växla mellan ett strategiskt och ett operativt perspektiv för att få saker att hända.

 

Vad erbjuder vi?

Hos oss får du möjlighet att vara med och bidra till Gjensidiges tillväxt på den svenska marknaden i en kultur som präglas av våra tre kärnvärden – Bygg trygghet, Tänk nytt och Ta sats. Vår ambition är att bli det mest kundorienterade bolaget i Norden och vi vill att alla våra kunder ska uppleva det vi kallar för Gjensidige upplevelsen. Vår arbetsplats präglas av en mix av åldrar, erfarenhet och bakgrund och vi sitter i fräscha lokaler centralt benägna. Inspiration, utveckling och leveranser är centralt i vårt ledarskap.

Vi arbetar aktivt med jämställdhet, mångfald och hållbarhet som en viktig del av vår försäkringsverksamhet och i arbetet med våra kunder och samarbetspartners. Gjensidige tar ansvar och vill bidra till en bättre värld med ett socialt engagemang för ett tryggare samhälle.

 

Låter det intressant? I så fall, varmt välkommen med din ansökan! Vänta inte med att skicka in den, intervjuer sker löpande. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Karolin Bernås:
Mail: Karolin.Bernas@gjensidige.se
Tele: +46707290554

Stockholm, Malmö och Luleå
f7d107fd (anges alltid vid ansökan)
2022-07-04