Regelverksstöd
Länsförsäkringar Stockholm
Regelverksstöd till Juridik och Governance på Länsförsäkringar Stockholm

Länsförsäkringar Stockholm är ett lokalt och kundägt försäkringsbolag som funnits i Stockholm sedan 1844. Vi hjälper våra kunder med allt som rör deras vardagsekonomi och sedan flera år tillbaka har vi både bank och en egen fastighetsförmedling. Vår vision är att bli Stockholmarnas mest omtyckta företag och dit kommer vi genom att skapa trygghet och närhet på ett enkelt och naturligt sätt, alltid med Stockholmarnas bästa i åtanke! 

Nu behöver vi förstärkning inom enheten Juridik & Governance. Har du intresse av att arbeta med regelverksfrågor, företagsstyrning och är redo för nya utmaningar? Nu söker vi på Länsförsäkringar Stockholm en person till tjänsten Regelverksstöd som erbjuds möjligheten att arbeta i ett skickligt team med varierande arbetsuppgifter.

Om jobbet

Den bransch vi verkar i befinner sig i ständig förändring och det ställs fler krav på oss utifrån befintliga och nya regelverk. Juridik & Governance har ett viktigt uppdrag att stötta verksamheten i att lyckas med de mål som bolaget satt upp och hitta arbetssätt och processer som är anpassade efter regelverken. 

Inom enheten arbetar vi nära med vårt Dataskyddsombud, Informationssäkerhetsfunktionen, Riskhanteringsfunktionen och Compliance. Juridikavdelningen består idag av tre bolagsjurister och en person som jobbar med regelverksstöd. Alla i teamet fungerar som stöd i juridiska frågor, företagsstyrning och strategiska projekt. Avdelningen jobbar brett mot bolagets samtliga enheter.

Som Regelverksstöd på Länsförsäkringar Stockholm kommer du att: 

• Arbeta med uppdatering och förvaltning av bolagets ledningssystem - styrande dokument  

• Arbeta med frågor kopplat till bolagets utlagda verksamhet, t.ex. bistå vid uppföljning av utlagd verksamhet och intern rapportering

• Stödja bolagets Klagomålsansvarige med daglig hantering, rapportering och utbildning inom kundklagomål 

• Stötta inom GDPR-frågor, t.ex. arbete med personuppgiftsregister, hantering och administration av personuppgiftsincidenter samt registrerades rättigheter.  

• Upprätta beslutsunderlag, mallar och checklistor till bolagets enheter.

• Agera resurs vid implementering av nya eller förändrade regelverk samt omvärldsbevakning.

Du kommer rapportera till Chef Juridik och Governance. 

Vem är du?

Vi söker dig som:

• Har en jurist- eller affärsjuridisk examen och är i början av din karriär eller dig som har annan eftergymnasial utbildning och/eller väldokumenterad erfarenhet av arbete i försäkringsverksamhet. 

• Har en mycket god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta med andra. 

• Har en hög servicenivå samtidigt som du är flexibel och handlingskraftig. 

• Arbetar strukturerat och har god samarbetsförmåga 

• Har goda kunskaper i Officepaketet 

Vi erbjuder dig en varierande roll med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer till ett bolag som har hjärtat hos sina kunder. Vi får utmärkelser för att vi är kundernas favorit inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och som arbetsgivare. Det är vi riktigt stolta över.  

Låter det spännande?

Då vill vi veta mer om dig! Vi hoppas komma i kontakt med dig som känner igen dig i rollbeskrivningen, så att vi närmare får presentera tjänsten och Länsförsäkringar Stockholm som arbetsgivare. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag. Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Madeleine Hauk- Röst, tel. 08-562 83 001, Chef Juridik och Governance, Facklig representant för Forena är Samara Wardi, tel. 08-562 869 67 och facklig representant för SACO är Anna Sjöberg, tel. 08-562 876 22.

Stockholm
2e747126 (anges alltid vid ansökan)
2022-06-28