Bolagsjurist
Länsförsäkringar Stockholm
Bolagsjurist till Länsförsäkringar Stockholm

Länsförsäkringar Stockholm är ett lokalt och kundägt försäkringsbolag som funnits i Stockholm sedan 1844. Vi hjälper våra kunder med allt som rör deras vardagsekonomi och sedan flera år tillbaka har vi både bank och en egen fastighetsförmedling. Vår vision är att bli Stockholmarnas mest omtyckta företag och dit kommer vi genom att skapa trygghet och närhet på ett enkelt och naturligt sätt, alltid med Stockholmarnas bästa i åtanke! 

Nu behöver vi förstärkning inom enheten Juridik & Governance. Har du erfarenhet av att arbeta som jurist i en affärsdriven organisation och är redo för nya utmaningar? Nu söker vi på Länsförsäkringar Stockholm en bolagsjurist som erbjuds möjligheten att arbeta i ett skickligt team med varierande och spännande arbetsuppgifter.

Om jobbet

Den bransch vi verkar i befinner sig i ständig förändring och det ställs fler krav på oss utifrån befintliga och nya regelverk. Juridik & Governance har ett viktigt uppdrag i att stötta övriga verksamheten att lyckas med de mål som bolaget satt upp och hitta arbetssätt och processer som är anpassade efter regelverken. 

Inom enheten arbetar vi nära med vårt Dataskyddsombud, Informationssäkerhetsfunktionen, Riskhanteringsfunktionen och Compliance. Juridikavdelningen består idag av tre bolagsjurister och en person som jobbar med regelverksstöd. Alla i teamet fungerar som stöd i juridiska frågor, företagsstyrning och strategiska projekt. Avdelningen jobbar brett mot bolagets samtliga enheter.

Som Bolagsjurist på Länsförsäkringar Stockholm kommer du att: 

• Vara juristavdelningens primära kontaktperson avseende upprättande av avtal och stötta i bolagets avtalsprocess.

• Stödja bolagets enheter med juridisk rådgivning i den dagliga verksamheten inom bland annat GDPR, IDD, IKT, vid upphandling av molntjänster samt inom konsumenträtt och marknadsrätt.

• Bidra vid framtagandet av nya tjänster och produkter, marknadsföringskampanjer och andra utvecklingsinitiativ. 

• Analysera nya och förändrade regulatoriska krav som påverkar verksamheten.

Du kommer rapportera till Chef Juridik och Governance. 

Vem är du?

Vi söker dig som har:

• En jurist- eller affärsjuridisk examen 

• 5–10 års erfarenhet av arbete i en juristfunktion inom försäkrings- eller finanssektorn, advokatbyrå, konsultsektorn eller liknande. Även arbete inom regelefterlevnadsfunktion är meriterande. 

• Goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med avtal, konsumentrelaterad GDPR, marknadsrätt samt erfarenhet av arbete med frågeställningar kring informationssäkerhet och molntjänster.

För att passa in i rollen och bidra till vårt uppdrag behöver du även:

• Vara en utmärkt kommunikatör och är analytisk och strukturerad. 

• Trivas i en affärsdriven organisation och kan arbeta självständigt samt har förmågan att se frågor i ett större perspektiv. 

• Ha en god samarbetsförmåga, du är initiativtagande, förtroendegivande och håller hög kvalitet på ditt arbete.

Vi erbjuder dig en varierande roll med stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer till ett bolag som har hjärtat hos sina kunder. Vi får utmärkelser för att vi är kundernas favorit inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och som arbetsgivare. Det är vi riktigt stolta över.  

Låter det spännande?

Då vill vi veta mer om dig! Vi hoppas komma i kontakt med dig som känner igen dig i rollbeskrivningen, så att vi närmare får presentera tjänsten och Länsförsäkringar Stockholm som arbetsgivare. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag. Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Madeleine Hauk- Röst, tel. 08-562 83 001, Chef Juridik och Governance, Facklig representant för Forena är Samara Wardi, tel. 08-562 869 67 och facklig representant för SACO är Anna Sjöberg, tel. 08-562 876 22.

Stockholm
10dc91b6 (anges alltid vid ansökan)
2022-06-28