Omprövningsansvarig
Afa Försäkring
Omprövningsansvarig till Afa Försäkring

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.
Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Gillar du att ompröva försäkringsärenden av varierande komplexitet? Vill du vara en del av ett team med erfarna kollegor som brinner för sitt jobb och gärna delar med sig av sina kunskaper? Då kan du vara den vi söker!

Vad du kan förvänta dig

Omprövningar av försäkringsärenden genomförs av Afa Försäkrings Omprövningsavdelning. Avdelningen har en självständig ställning inom företaget och ligger organisatoriskt under enheten Juridik. Teamet består av åtta medarbetare med gedigen erfarenhet inom personskadeområdet.

Arbetet innebär att ompröva beslut som kunden inte är nöjd med. Som omprövnings­ansvarig utreder och omprövar du en eller flera sakfrågor i ett försäkringsärende. I arbetet ingår också att vara ombud och företräda respektive försäkringsbolag inom Afa Försäkring i de fall kunden efter omprövning begär prövning i Skiljenämnden för arbetsmarknadsförsäkringar

Vi jobbar nära varandra och samarbetar i de utmaningar vi har, samtidigt som du har en stor självständighet i ditt arbete. Vi bekräftar varandra, delar med oss av kunskap och trivs tillsammans vilket är grunden till att vårt samarbete fungerar så väl.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper inom personskadereglering och har genomgått försäkringsbranschens invaliditetsutbildning. Du har goda kunskaper i skadeståndsrätt och försäkringsjuridik och det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning.

Du har förmåga att utreda ärenden på ett strukturerat och analytiskt sätt, vilket behövs då avdelningen hanterar många komplexa ärenden. Egenskaper som behövs är att du är engagerad, ansvarsfull och målmedveten. Det är också viktigt att du har en förmåga att prioritera och en vilja att se och ta hand om kundens behov. Som omprövningsansvarig har du kontakter med kunder och rättsliga ombud vilket ställer krav på hög integritet och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, men även förmåga att anpassa din kommunikation efter mottagaren.

För oss är det viktigt med kompetensutveckling och som en del av detta vill vi att du har en vilja att föredra ärenden i möten med dina kollegor för att utbyta skadeteknisk kompetens. Vi förväntar oss att du är prestigelös och har ett positivt förhållningssätt.

Detta kan vi erbjuda dig

Välkommen till ett av Sveriges friskaste företag som satsar på våra medarbetare och dess utveckling! Vi har höga värden i våra medarbetarenkäter – hos oss trivs man. Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Titta gärna påetta kan vi erbjuda dig filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen. Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan

Om du har några frågor så tveka inte att ta kontakt med avdelningschef, Stefan Krantz mejl: stefan.krantz@afaforsakring.se som kan berätta mer om tjänsten och hur det är att jobba på avdelningen.

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon  08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn och Twitter.

 

Stockholm
1cbaedd0 (anges alltid vid ansökan)
2022-06-27