Gruppchef till Företagskador
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Gruppchef till Företagskador

Söker du nya utmaningar? Är du en van ledare med ett starkt resultatfokus? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vi söker nu en gruppchef till Företagskador. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm. Inom gruppen Företag Sak finns elva engagerade medarbetare, med placering i Örebro och Skanstull, som reglerar egendom, ansvars- och entreprenadskador. Tillsammans med företagsaffären arbetar gruppen med att skapa mesta möjliga kund- och affärsnytta.

Det här gör du som gruppchef på Folksam

I din roll som gruppchef är din främsta arbetsuppgift att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas prestationer samt engagera och utveckla medarbetarna i vardagen. Du involverar dina medarbetare i arbetet med att sätta upp tydliga mål samtidigt som du skapar förståelse, lust och vilja att uppnå dem genom uppföljningar och stöd.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Leda, coacha, följa upp, ge feedback och i övrigt skapa förutsättningar för lärande och prestation.
  • Driva förändrings- och utvecklingsarbeten.
  • Samverka med företagsaffären i våra processer inom affärsområdet.
  • Rekrytera, bemanna och introducera.
  • Genomföra PU-, rehabiliterings- och lönesamtal samt sköta personaladministrativa uppgifter.
  • Vägleda medarbetare i villkorstolkningar och ta hand om eventuella kundklagomål.
     

Tjänsten ingår i avdelning Sak inom sektionen Skador Backoffice. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är en erfaren ledare och som med entusiasm och tydlig känsla för struktur engagerar och coachar dina medarbetare till att nå uppsatta mål. Du leder förändring och utveckling med fokus på prestation samtidigt som du sätter upp tydliga mål, utvärderar och rapporterar resultat.

Din ledarstil präglas av öppenhet, självinsikt och lyhördhet samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du är trygg i dig själv och bidrar, genom ditt sätt att vara, till en lärande kultur där såväl du som din arbetsgrupp ser möjligheter i förändringar. Tidigare erfarenhet av arbete med fokus på företagsskador är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning med inriktning mot juridik eller rättsvetenskap eller annan jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 13 juli 2022. Vi gör urval och intervjuer löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan redan idag.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Tobias Håkansson, 070-831 58 54.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 0708-316946, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Maria Bolin 070-831 52 70. 

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Stockholm
21b63095 (anges alltid vid ansökan)
2022-06-22