Client Coordinator
Aon Sweden
Client Coordinator till Aon

Aon är en ledande internationell konsult- och försäkringsförmedlare inom försäkring, risk management och HR. Våra uppdragsgivare är stora företag med höga krav på proaktivitet och engagemang inom risk- och sakförsäkringsfrågor. För att leverera våra tjänster krävs kompetenta medarbetare med stort intresse för riskhanteringsfrågor och internationell affärsverksamhet.

Inom affärsområde Commercial Risk Solutions, arbetar vi med riskhantering och anpassade försäkringslösningar till större företag. På Aon arbetar vi i kundteam där respektive teammedlem tillför kunskaper inom sitt kompetensområde för att på bästa sätt möta kundernas förväntningar och erbjuda kunderna bästa möjliga service. Vi har ett unikt nationellt och globalt nätverk med erfarna specialister inom samtliga försäkringsområden och erbjuder Sveriges främsta riskingenjörsteam.

Om tjänsten

Vi utökar nu vårt Client Coordinator-team och erbjuder en varierande roll som till mångt och mycket blir vad du gör den till utifrån din erfarenhet, kompetens, önskemål och vem du är som person. Det finns också goda vidareutvecklingsmöjligheter inom rollen. En Client Coordinators huvudsakliga ansvar är att förvalta och vidareutveckla befintliga kunduppdrag. Kunduppdragen består av medelstora och stora internationella företag där våra Client Coordinators har en central roll i kundteamen som även består av försäkringsförmedlare, riskingenjörer och specialister inom risk och försäkring.

Placeringsort Stockholm eller Göteborg. Självklart erbjuder vi en hybrid arbetsmodell.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter för rollen:

  • Strategi. Gemensamt med kundansvarig förmedlare planera för kundrelationen (serviceavtal, årsplan m.m.)
  • Kontaktpunkt. Vara kundens naturliga kontakt för löpande frågor. Ha kontakter med försäkringsgivare och andra parter involverade i kundens engagemang.
  • Internationell koordinering. Ansvara för koordinering av globala försäkringsprogram vilket innebär löpande kontakt med kund samt globala nätverk inom Aon och hos försäkringsgivare.
  • Möten/forum, kund och försäkringsgivare. Förberedande arbete, t.ex. sammanställa presentationsmaterial och beslutsunderlag, aktivt deltagande i möten, efterarbete som t.ex. dokumentera mötesanteckningar och beslutspunkter.
  • Förnyelse/Upphandling. Informationsinsamling. Förbereda underlag, utvärdera och koordinera inom och med teamet. Sammanställa offerter. Förbereda bekräftelseunderlag.
  • Löpande service. Administration och kvalitetssäkring av försäkringshandlingar och annan kunddokumentation (kontroll, utformning, bokningar m.m.). Säkerställa att kunduppdraget dokumenteras enligt interna riktlinjer.
  • Förbättringsarbete och vidareutveckling. Bidra med idéer och tankar för kontinuerlig förbättring såväl inom teamet som till Aon i stort. Deltagande i arbetsgrupper, vid behov och intresse.


Din profil

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning och flera års arbetslivserfarenhet från försäkringsbranschen. Diplomutbildning eller motsvarande inom försäkring är meriterande. Personliga egenskaper och praktisk erfarenhet är dock viktigare än formell utbildning.

För att lyckas som Client Coordinator har du god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Du har hög grad av social kompetens, värdesätter en varierande miljö och har lätt att samarbeta med personer i din omgivning. Du agerar utifrån ett proaktivt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs med inslag av analytiskt arbete och söker ständigt att leverera bästa service enligt utsatt deadline - alltid med kundens bästa i fokus. Erfarenhet från arbete med internationella försäkringsprogram är ett plus.

Intresserad? Hör av dig!

Kontakter och urval sker löpande. Registrera din ansökan snarast möjligt via vår hemsida www.aon.se (gå in under ”Om Aon Sweden”/Arbeta på Aon), senast 2022-08-21. Vid frågor om tjänsten eller Aon som arbetsgivare är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Westerstad, Head of Client Coordinators, mobil 070-996 44 55. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Aon – internationell styrka och lokalt fokus

www.aon.com/sweden

Stockholm eller Göteborg
15ba628e (anges alltid vid ansökan)
2022-06-17