Head of Operations and Network
DSS Hälsa AB
Head of Operations and Network

DSS Hälsa är specialiserade och engagerade på området vård, hälsa & försäkring och är en ledande specialist inom vårdförsäkringar. Vårt uppdrag och vår framgång bygger på att navigera kundens hela patientresa till all form av vård – rätt vård i rätt tid.

Vill du vara med och utvecklas vidare inom vård och försäkring i en bred tvådelad roll? Har du erfarenheter från den offentliga och/eller privata sjukvården, sjukvårdsförsäkring och/eller inköp så är detta kanske en roll för dig? Vi söker en trygg och erfaren chef till att vara operativ ledare för DSS Hälsas hälsoteam och att ansvara för vårt nätverk av vårdgivare. Vi söker dig som vill arbeta med branschens ledande varumärke inom vårdförsäkring.

Din roll
DSS Hälsa söker den person som ska förbättra, och strategiskt utveckla ett mer effektivt och professionellt nätverk för terapeutisk och medicinsk vård runt om i hela Sverige. Målet är att DSS Hälsa skall kunna leverera en patientresa på bästa möjliga sätt för alla våra nuvarande och framtida kunder. Du kommer även att ansvara för att leda vårt DSS Hälsas hälsoteam, som i dagsläget består av sjuksköterskor – men i takt med att teamet växer, är det sannolikt att andra vårdprofessioner kan komma att ingå.

Du kommer att ha Stockholm som bas eller motsvarande i kombination med att arbeta hemifrån. Du bör förvänta dig resor i tjänsten. Du kommer att arbeta nära DSS-teamet både i Sverige och Danmark med att utveckla vårdnätverket i Sverige (privat och offentligt) enligt DSS leverantörstrategi. Du kommer att ha direkt kontakt med kliniker och sjukhus, förhandla, vara ansvarig för avtal och kostnadshantering, mm. Du får en mycket varierande och spännande roll med ansvar för:

I rollen som ansvarig för nätverket

 • Säkerställa önskad geografisk täckning
 • Utveckla och säkerställa rätt kompetens och kvalitet i nätverket
 • Förhandla och följa upp kostnads-/prisnivåer i nätverket
 • Säkerställa att vi är en uppskattade samarbetspartner till nätverket
 • Utveckla nödvändiga produkt och IT lösningar tillsammans Business Development och IT
 • Säkerställa finansiella processer, såsom fakturering, tillsammans med Finance och IT
 • Kontinuerligt vidareutveckla våra vårdtjänster tillsammans med vårt nätverk


I rollen som operativ ledare utav vårt hälsoteam

 • Bemanningsplanering
 • Utbildning och kompetenssäkring, både inom vård och sjukvårdsförsäkring
 • Process- och produktutveckling
 • Support i komplicerade skadeärenden
 • Kontakt mot kunder och förmedlare
 • Kontinuerlig coaching


Din profil

Den ideala kandidaten har en relevant akademisk examen (exv. sjuksköterskeexamen), och erfarenhet från försäkringsbranschen och kompetens inom sjukvårdsförsäkring. Du har erfarenhet av ledning från liknande sammanhang och är van att arbeta med utveckling, välmående och förhandling. Du har goda engelska språkkunskaper, och van att arbeta med Excel, Word Powerpoint, Teams, CRM mm.  

Som person är du känd för ditt höga engagemang och ditt lösningsorienterade förhållningssätt till saker och ting. Du är en aktiv teamplayer som kan lyssna och skapa relationer – samtidigt som du kan planera väl och slutföra uppgifter i tid. Med ditt strukturerade tankesätt lyckas du skapa överblick i komplicerade situationer, och du är proaktiv med fokus på bra ledning, mål och kvalitet. Med ditt tillgängliga och motiverande förhållningssätt kan du engagera dig på flera plan i företaget, och du har förståelse för att god samarbetsförmåga både internt och externt är en väsentlig förutsättning för att du ska lyckas i jobbet. Du är en skicklig kommunikatör både i tal och skrift.

Arbetsplats
Tjänsten är placerad på DSS Hälsas kontor adress: DSS Hälsa AB, Vasagatan 28, 111 20 Stockholm. Hemarbete vid behov.

Tillträde
Omgående, efter överenskommelse.

Kontaktperson
VD, Gustav Dahlberg: gustav.dahlberg@dss-halsa.se

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Vilka är DSS Hälsa AB?
DSS Hälsa AB (Stockholm) ingår i Nordens största vårdförsäkringsbolag med Dansk Sundhedssikring A/S som systerbolag, båda ägd av Oona Health. DSS står för ett nytt och förbättrat tankesätt som agerar snabbt, effektivt och nära patienten vid behov av vård och undersökning. DSS ser alltid en möjlighet till att förbättra patientresan inom hälso- och sjukvården. Genom bearbetning av data och löpande uppdatering av viktig kunskap har vi ett ständigt fokus på effektivisering av vårdprocesser och förbättring av patientresan. DSS har över 495 000 vårdförsäkrade kunder som säkerställs en innovativ och smidigare vårdförsäkringslösning.

Stockholm
a737b8d3 (anges alltid vid ansökan)
2022-06-14