Försäljningsansvarig
Evident Life Försäkring AB
Försäljningsansvarig till Evident Life

Evident Life Försäkring AB är ett digitalt försäkringsbolag och utmanare i svenska livförsäkringsbranschen. Vi erbjuder digitala försäkringar som tecknas på bara några minuter. Evident arbetar datadrivet och evidensbaserat med livsstilsunderwriting och automatiserad, algoritmstyrd riskbedömning. Bolaget bildades 2019 och leds av de fyra grundarna som alla har lång och gedigen erfarenhet inom riskförsäkring inom sina respektive specialområden.

Gillar du tanken på att vara med och bygga ett nytt digitalt livförsäkringsbolag från grunden med allt vad det innebär? Vi söker dig som vill vara med på resan!

Som Försäljningsansvarig på Evident blir du en del av en entreprenöriell företagskultur i ett snabbrörligt bolag med starkt driv och engagemang för affär och förbättringsarbete. Hos oss råder en ödmjuk, förstående och personlig stämning där vi litar på varandra och bryr oss på riktigt. Evident präglas av hög kompetens och professionalism i kombination med högt driv och ambition. 

För att trivas hos oss och lyckas i tjänsten behöver du ha förmågan att arbeta både högt och lågt och får energi av det. Du behöver också vara bekväm med att hantera förändringar och tvära kast.

Det här gör du hos oss

Som Försäljningsansvarig på Evident har du ansvaret för bolagets kommersiella framgång. Du lockas av att jobba i en start-up och vara med och bygga ett nytt digitalt livförsäkringsbolag från grunden – med de fördelar och utmaningar det innebär. Du är en del av ett prestigelöst team och ledningsgrupp där ingen är rädd för att hugga i när det behövs. Du är specialist inom ditt område, men du vill också bidra i övriga frågor som bolaget jobbar med. Du rapporterar direkt till VD.

Hos Evident arbetar du med komplex försäljning med långa säljcykler, mestadels mot partners. Utifrån bolagets strategi, styrkor och affärsmodell ska du hitta och genomföra konkreta affärsmöjligheter. Ditt eget nätverk kommer sannolikt att vara till stor nytta. I jobbet ingår också att identifiera och utveckla paketeringar tillsammans med blivande partners och du förväntas självständigt driva affärsfrågor från ax till limpa. Samtidigt tar du också hand om våra befintliga samarbetspartners.

Du behöver ha hög strategisk och analytisk förmåga liksom ett tekniskt intresse och förståelse. Affärsmässighet är en given självklarhet - att lyssna, förstå och identifiera behov hos blivande och befintliga samarbetspartners för att sen matcha det med rätt upplägg, är centralt i din roll. Din erfarenhet och djupa kompetens inom riskförsäkringsområdet kommer att komma väl till pass.

I rollen skapar du mål och budget på kort såväl som på lång sikt, för marknad och försäljning, och bryter ner dessa i konkreta handlingsplaner.

Vi söker dig som

  • vill arbeta med strategisk försäljning och utveckla Evidents erbjudande.
  • har minst 5 års erfarenhet av arbete inom personriskförsäkring.
  • talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
  • troligtvis har en akademisk examen inom relevant område.

 

I tidigare roller har du visat på förmågan att sätta konkreta mål, bryta ner dem i nåbara delar för att sedan exekvera. Du tar initiativ och har en stor drivkraft att förändra branschen och förbättra kundupplevelsen.

Du har förmågan att analysera situationer och utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. 

Du förstår verksamhetsstrategier och tillämpar kunskap om affärsdrivande faktorer. Du fokuserar energi och resurser på aktiviteter som skapar värde för Evident och våra samarbetspartners. 

Du initierar, driver och följer upp utveckling av säljprocesser och dialog med kund och håller dig uppdaterar om marknad, konkurrenter och produkter.

Du är resultatorienterad och sätter höga mål och jobbar hårt och uthålligt för att uppnå dem. Du förändrar ditt beteende snabbt och effektivt för att uppnå mål, hantera svårigheter eller lösa problem.

Du tar initiativ till nya aktiviteter och projekt, kan bedöma och ta kalkylerade risker inom ditt ansvarsområde.

Du bygger relationer och etablerar trovärdighet och förtroende i dina kundrelationer.

Du har visat prov på god kommunikativ förmåga och lyssnar effektiv på din motpart för att förstå behov och framför information tydligt och pedagogiskt, både muntlig och skriftligt.

Vi erbjuder dig!

Ett företag som värnar om balans mellan privatliv och arbetsliv där frihet under ansvar är en självklarhet för alla.

Centralt beläget kontor på Kungsgatan i Stockholm men också möjlighet att jobba från annan plats även om vi alla också uppskattar att ses IRL.

Personalförmåner: försäkringar, subventionerade luncher, friskvårdsbidrag med mera.

Villkor

Start: snarast eller enligt överenskommelse
Omfattning: heltid
Placering: Stockholm

Om du har ytterligare frågor och tjänsten går det bra att kontakta Lisa Robberts på lisa.robberts@qsearch.se alternativt 076–7770365.

Stockholm
abd1bc1b (anges alltid vid ansökan)
2022-05-13