Försäkringsspecialist
Afa Försäkring
Försäkringsspecialist till Afa Försäkring

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna. Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Afa Försäkring söker nu en försäkringsspecialist. Du ingår i ett team på totalt 11 personer och du rapporterar till Chef för Partsrelationer & Försäkringsvillkor.

Vad du kan förvänta dig

Som försäkringsspecialist på Afa Försäkring kommer du att bevaka, analysera, utreda och informera om förändringar i lagar, försäkringsavtal och rättspraxis samt initiera nödvändiga förändringar i försäkringsvillkor och i tillämpningen av försäkringsprodukterna.

I rollen ingår att:

  • på uppdrag av interna och externa beställare genomföra utredningsuppdrag som berör Afa Försäkrings försäkringar
  • bevaka och beskriva de förändringar som sker i det svenska samhället, lagstiftning, avtal etc. och vilka konsekvenser det får för Afa Försäkrings verksamhet
  • arbeta med strategisk och proaktiv omvärldsbevakning
  • delta i utvecklingsarbete
  • planera och delta i våra externa seminarier
  • kunna vara föredragande/sekreterare i någon av våra försäkringsnämnder
  • rapportera och presentera beslutsunderlag/utredningar för såväl interna som externa intressenter

klicka här för att möta Sofia som jobbar som försäkringsspecialist hos oss

Vad vi förväntar oss av dig

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har en 3-årig universitetsexamen inom ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap.

Du behöver ha en god språkbehandling eftersom du i arbetet kommer skriva PM, skadehandböcker, protokoll etc.

Vi söker dig som har en bred förståelse och kunskap om svensk socialförsäkring, kollektivavtal och arbetsmarknaden. Du har minst 3-5 års erfarenhet av villkorstolkningar, alternativt forskat inom några av de områden som utredningsarbetet omfattas av. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av föredragande i trafikskadenämnd, personskadenämnd, domstol eller liknande och drivit projekt/utredningar självständigt.

Du behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du analytisk, initiativtagande och en självgående person samt har ett diplomatiskt förhållningssätt i dialog med andra. Du har ett starkt driv och arbetar metodiskt och strukturerat. Vidare har du god samarbetsförmåga, är social och pedagogisk i presentationer. Du känner dig bekväm att tala inför mindre och större grupper samt är strukturerad och noggrann i ditt arbete.

Detta kan vi erbjuda dig

Hos oss välkomnas du in i en kundorienterad miljö där vi arbetar tillsammans för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse av Afa Försäkring. Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete.

Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.

Låter det intressant? eller känner du någon som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31maj. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta chef Michel Normark på telefon 08-696 45 90 eller Ingrid Lutto HR på telefon 08-696 46 21 så svarar vi på dina frågor.

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon  08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Stockholm
155755fe (anges alltid vid ansökan)
2022-05-13