Junior underwriter företagsförsäkring
Länsförsäkringar Jämtland
Länsförsäkringar Jämtland söker junior underwriter företagsförsäkring

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt och självständigt företag i länsförsäkringsgruppen, och vi ägs av våra kunder. Vi är länets ledande försäkringsbolag och vi växer på bankmarknaden.  Våra kunder är privatpersoner, företagare och lantbrukare. Vi är totalt 150 medarbetare och våra kontor finns i Östersund, Vemdalen och Åre. Eftersom vi är kundägda och lokala är det självklart för oss att ge bra kundservice och ha ett stort engagemang i länets framtid och utveckling.

 

Vi söker dig som vill utveckla dig själv inom företaget och till en roll som underwriter inom företagsförsäkringar.  

Vad får du jobba med?

Rollen som junior underwriter innebär att du utbildar dig inom företagsförsäkringar för att på sikt axla rollen som underwriter. Som underwriter bedömer du försäkringsrisken kring aktuell kund, bestämmer omfattning på försäkringen, fastställer villkor och sätter premier. Olika former av löpande analyser av försäkringsaffären är central i rollen som underwriter. Även om företags försäkringsbehov är central kan liknande frågeställningar mot lantbruk och privatpersoner förekomma. Rollen innefattar även underliggande arbetsuppgifter kopplade mot produkter, tariffer och system. Du arbetar nära försäljningskanalen, såväl den egna som försäkringsförmedlare. I övrigt sker ett nära samarbete med övriga grupper och kollegor inom Affärsområde Försäkring samt företaget som helhet.

Du tillhör den nya gruppen Risk, en grupp som kommer att bli sju medarbetare.

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning och det är meriterande om den innefattar statistik och analys. Alternativet är en relevant yrkesbakgrund meriterande, gärna med erfarenhet från försäkrings- eller bankbranschen. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Om du har goda kunskaper i fler språk än svenska är det meriterande. Du är service- och kundorienterad och trivs med många kontakter. Vi söker dig som har en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Samtidigt är du resultatinriktad och har ett säljfokus. Du har en god samarbetsförmåga med andra och du har ett inre driv. Du är en lagspelare som gillar att sprida energi till gruppen, gillar utmaningar och har ett affärsmässigt tänk.

Din förmåga att ta till dig information och kunskap är en förutsättning för att du ska lyckas i rollen. Digitaliseringen och teknikutvecklingen ställer allt högre krav på flexibilitet och det är viktigt att du har förståelse och eget intresse för den utveckling som sker. För oss är det viktigt med jämställdhet och mångfald och därför vill vi att du är med och bidrar till en inkluderande kultur. Du delar våra värderingar och agerar utifrån vår värdegrund, dvs med beaktande av hållbarhet, via ett engagemang och mod.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Heltid och tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten är placerad på kontoret i Östersund.

Ansökan och kontaktperson
Gruppchef Risk: Måns Zakrisson, 063-19 34 53
Facklig företrädare: Michael Bylander, 063-19 34 74

Sista ansökningsdag: 2022-02-02

Östersund
2294fdae (anges alltid vid ansökan)
2022-01-14