Erfaren försäkringsspecialist med kundansvar
Kommunassurans Syd Försäkrings AB
Erfaren försäkringsspecialist med kundansvar – stora möjligheter att själv påverka jobbinnehållet

Ett riktigt spännande försäkringsjobb, där du får delta i en verksamhet med stor entreprenörsanda och vara med och påverka hur den kommunala sektorn ska hantera sina risker de närmaste decennierna!

Om Kommunassurans

Kommunassurans är ett kommunägt försäkringsbolag med kontor i centrala Malmö, nära Stortorget. Bolaget ägs av 72 kommuner från Trelleborg i söder till Jokkmokk i norr och fungerar som våra ägarkommuners interna försäkringsbolag, vilket bland annat betyder att vi i alla delar och konsekvent arbetar med våra ägares/försäkrades bästa för ögonen. Mått på framgång hos oss är att vi erbjuder våra ägare/försäkrade rätt förutsättningar att hantera och försäkra sina riskexponeringar – inte att bolaget genererar avkastning. Huvudsakligen arbetar vid med ägarnas egendoms- och ansvarsrisker. Vi är en liten organisation om fem personer. Trots att vi är få anställda är vi stora på andra sätt, eftersom vi hanterar mycket betydande försäkrade värden och försäkrar nästan en fjärdedel av landets kommuner, inkl. några av södra Sveriges största kommuner.

Eftersom verksamheten har utökats väsentligt de senaste åren och vi avser att även under de kommande åren satsa offensivt i vårt erbjudande till våra ägare/försäkrade söker vi nu ytterligare en kollega. Tillsammans med övriga kundansvariga och i förekommande fall deras försäkringsförmedlare innebär tjänsten att se till att våra ägare/försäkrade får rätt försäkringsskydd och att hjälpa ägare/försäkrade att fokusera på det skadeförebyggande arbetet. Kundansvaret är kärnan i jobbet, men eftersom vi är i ett expansivt skede finns stora möjligheter att själv forma jobbets framtida innehåll, beroende på din bakgrund och erfarenhet. Vi söker alltså en kollega med omfattande risk- och försäkringserfarenhet, men exakt vilken din bakgrund är håller vi från vår sida öppet.

Om tjänsten

En viktig del av tjänsten är att tillsammans med övriga kundansvariga (senior underwriter och VD) samt försäkringshandläggare arbeta med alla förekommande frågor som gäller våra delägare, vilket bl.a. innefattar försäkringsförnyelse, förberedande av underwritingbeslut (eller deltagande i beslutet för person med sådan erfarenhet) samt att bistå kommunerna, men även ställa krav, gällande deras skadeförebyggande arbete.

Förutom rollen som kundansvarig kommer tjänsten att fyllas med ytterligare innehåll. Exakt vad detta innehåll blir bestämmer vi tillsammans, beroende på din bakgrund och erfarenhet. Vi är i ett expansivt skede, så om du har en bakgrund som försäkringsförmedlare eller account executive så är det försäkringarnas innehåll som kommer att väga tungt i ditt jobbinnehåll, om du har varit underwriter så lägger vi fokus där och om du har en bakgrund som riskingenjör så lägger vi fokus mot risk management. Om du har bakgrund som riskingenjör finns till och med möjlighet att du framöver kommer att fokusera helt på risk management. Eftersom vi håller det exakta jobbinnehållet öppet kommer vi tillsammans bestämma vad din funktion ska kallas.

Som framgår så söker vi en person som har betydande erfarenhet från försäkringsbranschen. Det är dock ett stort plus om du dessutom har erfarenhet av eller god insikt i den kommunala världen och/eller erfarenhet av försäkring av offentliga risker.

Om dig

Vi önskar att du som vår nya kollega har följande erfarenhet och egenskaper.

  • Relevant akademisk utbildning (risk management, ekonomi, juridik). Vi ser även IFU-diplom eller motsvarande samt ytterligare försäkringsbranschintern utbildning som en lämplig utbildningsbakgrund.
  • Flera års aktuell efterenhet på kvalificerad nivå från försäkringsbolag eller försäkringsförmedling (försäkringsförmedlare/AE, underwriter, riskingenjör). Erfarenhet av arbete med offentliga risker värderas högt.
  • Väl utvecklad servicekänsla och kvalitetsmedvetenhet.

 

Om rekryteringsprocessen

Vi är flexibla i fråga om datum för tillträde, men hoppas i vart fall ha vår nya kollega med i teamet före sommaren 2022.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Anders Ramäng (040-611 24 50, anders.ramang@ksfab.se) eller senior underwriter Brittmarie Elg Hjörneby (040-611 24 53, brittmarie@ksfab.se).

Välkommen med din ansökan senast fredag den 4 februari 2022. Intervjuer sker fortlöpande och om vi hittar rätt kandidat kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö
anders.ramang@ksfab.se
10841399 (anges alltid vid ansökan)
2022-01-13