Product Owner
Folksam ömsesidig livförsäkring
Product Owner till portalen för intern försäkringsinformation

Vi söker en Product Owner som vill vara med och utveckla Folksams informationsportal - Försäkringsguiden.

Försäkringsguiden, som du når via vårt Intranät, är ett bibliotek och kunskapsbank innehållande information om Folksams produkter och tjänster, regler och rutinbeskrivningar för både Liv, Sak och Skador. Intressenter av Försäkringsguiden är främst Folksams kundnära grupper men används av många andra inom Folksam som har behov av information kring våra olika produkter och tjänster. 

Det här gör du som Product Owner på Folksam

Du kommer spela en viktig roll i vår framtida utveckling av Försäkringsguiden och kommer tillsammans med Försäkringsguidens koordinatorer, Folksam IT och vår externa leverantör att jobba med utvecklings- och förbättringsaktiviteter samt förvaltning av portalen.

Arbetet innebär att du leder, planerar, följer upp och samordnar uppdragen för området. Du kommer att jobba utifrån en definierad backlog och dina främsta uppgifter kommer att vara att förtydliga och driva behov av systemförändringar, kommunikation och information till verksamheten samt att utveckla arbetet enligt den agila styrmodellen.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

  • Ha god kännedom om produktens funktionalitet och kan kommunicera behov samt förväntad affärs-/ kundnytta
  • Säkerställa att produkter och lösningar förbättras och vidareutvecklas samt att de möter användarnas behov
  • Ha dialog med intressenter för att förtydliga behov i backlog och säkerställer att innehållet är väl begripligt
  • Koordinera och sammankalla till forum med intressenter
  • Vara primär kontakt för frågor, kommunicerar progress och ansvarar för effekthemtagning


Du ingår i avdelningen Erbjudandeutveckling, en avdelning med ca 13 personer som består av kommunikatör, produktutvecklare, Product Owner och verksamhetsspecialist. Vi ansvarar för produktutveckling inom privat- och företagsförsäkring, utveckling och förvaltning av Försäkringsguiden samt Försäkringshandlingar.

Är du den vi söker?

Vi ser förväntar oss att du har kunskap och erfarenhet av agilt arbetssätt och intresse för systemutveckling och teknik.  

För att trivas i rollen är det viktigt att du är driven och strukturerad. Du gillar att samarbeta i tvärfunktionella team och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Du kommunicerar tydligt och har lätt för att bygga förtroende i organisationen. 

Vi söker dig som är flexibel, prestigelös och är inställd på att hjälpa till där det behövs. Du trivs i ett klimat där kompetensspridning och återkoppling är en naturlig del i arbetet. 

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 23 januari 2022.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Erbjudandeutveckling Ann Theiler, 070-831 51 25.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 070-831 69 46, Forena Roger Vestin 076-125 30 64 och Handels Maria Bolin 070-831 52 70.

Stockholm
d5ccb781 (anges alltid vid ansökan)
2022-01-03