Medicinsk Riskbedömare
Dina Försäkring AB
Vi söker en Medicinsk Riskbedömare till Dina Försäkring AB

Dina Försäkringar
Vi är sex försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Vi finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har vi på Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade.

Dina Försäkring AB
Vi är en serviceorganisation och ett försäkringsbolag som ägs av Dinagruppens fem lokalbolag. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett och påverka din egen utveckling i fräscha lokaler, med gym och gruppträningsmöjligheter, ett stenkast ifrån slottet på Skeppsbron 2 i Stockholm.

Vi behöver förstärkning och söker nu en medicinsk riskbedömare till Produktavdelningen på Dina AB.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som medicinsk riskbedömare arbetar du brett och varierat med riskbedömning av individuell sjuk- och olycksfallsförsäkring på både barn och vuxna.

Du handlägger och administrerar inkommande ärenden och ansökningar samt hanterar kompletteringar och fattar beslut. Utöver det så hanterar du frågor från kunder, säljare, skadereglerare och vårt återförsäkringsbolag. Det är en spännande och varierande roll där ingen dag är den andra lik och som ställer höga krav på självständighet och samarbetsförmåga.

Tillsammans med en kollega utgör du teamet för Dina Försäkringars medicinska riskbedömning, teamet tillhör vår Produktavdelning. I arbetet har du stöd av försäkringsmedicinska riktlinjer och samarbetet med vårt återförsäkringsbolag. Du kommer också att vara en viktig del i vårt kontinuerliga förbättringsarbete som är riktat mot både kundupplevelsen och våra interna arbetsprocesser.

Kvalifikationer
För att lyckas som medicinsk riskbedömare hos oss behöver du vara bekväm med att självständigt fatta beslut och kunna motivera dem sakligt och samtidigt med stor kundvänlighet. Vi söker dig som har arbetat med medicinsk riskbedömning under flera år på försäkringsbolag eller bank. Vi ser gärna att du har medicinsk utbildning motsvarande undersköterska eller sjuksköterska.

Vem du är
Du förutsätts ta egna initiativ och fatta beslut självständigt med gott omdöme. För att klara rollen behöver du vara ansvarstagande, noggrann och metodisk samtidigt som du är flexibel och lösningsorienterad. Du ska kunna hantera flera olika system samtidigt, arbeta effektivt och trivas med att ge hög service både till kund och internt till sälj och skador. Att du är empatisk i kombination med hög integritet tycker vi är en viktig del i yrket.  

Du trivs med att vara en del i ett litet team och att vara på en arbetsplats där ditt bidrag till helheten, men också till en samhällsviktig funktion, är viktig.   

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Gräsgårds, chef Produkt & Underwriting, på telefon 08-518 037 77. Facklig representant för Forena är Sammy Bergman, telefon 08-518 038 27.                     

Ansökan
Eftersom vi jobbar med ett löpande urval ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 31 augusti 2021 via ansökningsknappen här nedan. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Stockholm
1943988c (anges alltid vid ansökan)
2021-07-13