Gruppchef Motortekniker
Dina Försäkring AB
Dina Försäkring AB söker en Gruppchef Motortekniker

Är du vår nya Gruppchef Motortekniker? Vi söker nu en engagerad ledare med helhetssyn som är en lagspelare och som kan ta vara på och utveckla den kompentens vi har inom vår motorskadeorganisation. Om du drivs av utveckling, kundfokus, personalengagemang och har inställningen ”nu kör vi” – då är det här jobbet för dig!

Vi är sex försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Vi finns på nära 40 platser i landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har vi på Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det du bryr dig om och att hjälpa dig att göra vardagen tryggare. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare. Ledorden för vår verksamhet, nytänkande, nära och engagerade. Läs mer på www.dina.se

 

Dina Försäkring AB
Dina Försäkring AB är en serviceorganisation och ett försäkringsbolag som ägs av Dinagruppens fem lokalbolag. Motorskadeorganisationen finns hos Dina Försäkring AB och är indelad i tre regioner: Norr, Väst och Syd. Nu behöver vi en gruppchef till vårt teknikerteam som är placerade runtom i Sverige (Piteå, Bollnäs, Jönköping, Lund, Göteborg, Borgholm och Stockholm).

Placeringen av tjänsten kommer vara på någon av orterna Piteå, Bollnäs, Jönköping, Lund, Göteborg eller Borgholm.

 

Beskrivning av tjänsten
Du leder, stöttar och utvecklar vårt teknikerteam i en verksamhet i förändring. Du ansvarar för totalt 13 medarbetare varav 11 medarbetare arbetar i Cabassystemet med kalkylhantering, inlösen av fordon, besiktningar samt en avtals- och en Cabasansvarig. Du arbetar tillsammans med ett härligt gäng professionella medarbetare och kollegor som har en hög kompetens. Eftersom du har medarbetare på flera geografiska platser måste du vara van att leda på distans samt beredd på att resa i tjänsten. 

Det är viktigt att du ser att arbetet som ni gör är en del i ett större sammanhang. Vi är just nu inne i ett skede när vi utvecklar och effektiviserar verksamheten. Du kommer att delta i det ständiga förbättringsarbetet samt vara delaktig i implementation av arbetsmetoder och rutiner. Arbetet kommer att innebära ett nära samarbete med övriga berörda funktioner.

Du ingår i ledningsgruppen med tre andra gruppchefer, en verksamhetsutvecklare och chefen för motorskador.

 

Vem du är
Du har idag personalansvar eller så har du nyligen haft det. Det är viktigt att du är en tydlig och trygg ledare som skapar en positiv arbetsmiljö. Du har lätt för att prioritera dina arbetsuppgifter, du är prestigelös och du är bra på att sätta dig in i kundbehov och kundbeteenden i syfte att hitta lösningar för allas bästa.  

För att lyckas i rollen är du en person som ser utmaningar som möjligheter samt har en god självinsikt. Att stötta dina medarbetare och chefskollegor är en självklarhet. Du coachar och lyfter fram goda resultat och stödjer dina medarbetare i både löpande och långsiktiga ärenden.

Vidare ser vi att du föregår med gott exempel och lever efter våra värderingar; nytänkande, nära och engagerade. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapserfarenhet.  

Kvalifikationer
Du behöver ha flerårig erfarenhet av fordonsteknik som omfattar allt från lastbilar till mopeder. Det är meriterande men inget krav om du har erfarenhet inom försäkringsbranschen. Du har en förståelse för hur en upphandlingsprocess till leverans fungerar. Du ser gruppens behov och inspirerar till att göra ett bra jobb. Du är van att ta fram mål och arbeta med måluppföljning. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har mycket goda datakunskaper och i Cabas.

 

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Michael Tagel, på telefon 070-9727657. Facklig representant för Forena är Sammy Bergman, telefon 08-51803827.

 

Ansökan
Eftersom vi jobbar med ett löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt, men absolut senast den 15 augusti via ansökningsknappen här nedan. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Piteå, Bollnäs, Jönköping, Lund, Göteborg eller Borgholm
1076587f (anges alltid vid ansökan)
2021-07-02