Kommunikatör med inriktning grafisk formgivning
Bliwa Livförsäkring, ömsesidigt
Kommunikatör med inriktning grafisk formgivning till Bliwa Livförsäkring

Bliwa skiljer sig från många andra försäkringsbolag. Vi är specialiserade på personförsäkringar – vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Och det präglar oss som företag. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad – som bidrar till ett tryggare samhälle.

För att vara det stöd våra kunder förtjänar behöver vi nyfikna, ansvarstagande och målmedvetna medarbetare. Talanger som kan hjälpa oss att tänka nytt och utmana vårt ”så här har vi alltid gjort”. Samtidigt präglas allt vi gör av samarbete, så för att fungera hos oss behöver du vara en schysst kollega.

Tillväxt och utveckling ställer nya krav på oss som organisation. Men vi är måna om att bevara det mindre företagets anda, med chefer som är närvarande och lyhörda för olika behov och dagar präglade av värme och omtanke. När arbetsdagen är slut ska du ha ork och lust att leva ditt liv.

 

Om rollen 

Vi söker dig med stor passion för kommunikation i allmänhet och grafisk form i synnerhet och som gillar att producera material av alla dess slag. Det mesta vi gör är digitalt och våra målgrupper finns både internt och externt. Våra kunder utgörs av allt ifrån stora börsnoterade företag och medlemsorganisationer till små företag och individer. Vi har satt upp tuffa tillväxtmål och en spännande utvecklingsagenda, där marknadsföring och kommunikation kommer att spela en viktig roll.  

Vår kommunikationsenhet fungerar som en inhousebyrå, där vi gör mycket själva men tar hjälp av externa leverantörer där det behövs. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett med all typ av kommunikation, utvecklas både på bredden och djupet och inte minst jobba i ett litet och sammansvetsat team med stor laganda - där det du producerar kommer göra skillnad.   

 

Du 

 • är utbildad inom kommunikation med inriktning grafisk formgivning/art direction eller liknande  
 • har 2-3 års erfarenhet av liknande roll  
 • är kreativ och har ett öga för form och färg, layout, typografi samt bild (stilla och rörligt) 
 • tycker om att producera material av alla dess slag, allt ifrån webbsidor och banners till nyhetsbrev och presentationer men gillar också att leda mindre projekt och göra research 
 • är noggrann och kvalitetsmedveten med en känsla för detaljer  
 • har bra koll på digital design och god förståelse för de digitala kanalerna och annonsering i sociala medier 
 • arbetar obehindrat i Adobe Photoshop och InDesign samt är en van användare av Officepaketet.  
 • är en äkta lagspelare, prestigelös och ser möjligheter framför problem.  

 

Det är meriterande om du:  

 • både jobbat med extern och intern kommunikation 
 • erfarenhet av CMS 
 • erfarenhet av både B2B och B2C  
 • tidigare erfarenhet av försäkringar eller andra sällanköpsvaror 
 • även har viss kunskap om originalproduktion för print  
 • är en van och skicklig skribent 

 

Rekryteringsprocessen  

Rollen är på heltid, tillsvidare och rapportering sker till TF Chef Kommunikation, Lotta Gren. 

Intervjuer kommer att påbörjas i mitten av augusti. Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-08-31.  Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Om du har några frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Andrea Holmlind, HR-Generalist på andrea.holmlind@bliwa.se.  

Stockholm
24ffecb3 (anges alltid vid ansökan)
2021-07-02