Compliance och dataskyddsombud
Länsförsäkringar Uppsala
Länsförsäkringar Uppsala söker Compliance och Dataskyddsombud (DSO)

Har du passion för regelverk och söker ett ansvarsfullt och omväxlande uppdrag med en stor mängd olika frågeställningar?  Då kanske du är Länsförsäkringar Uppsalas nya Compliance Officer och DSO.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

I rollen har du ett viktigt och kommunikativt uppdrag där du arbetar med att ge råd, utbildning och stöd, samt övervaka och kontrollera regelefterlevnad av externa och interna regelverk och lagar. Du säkerställer även att vi behandlar personuppgifter med respekt och i enlighet med dataskyddslagstiftningen. Du ansvarar även för att vi har rätt dokumentation på plats och att den hålls uppdaterad. Som dataskyddsombud är du dessutom dataskyddsmyndighetens huvudkontakt. Du ansvarar för tolkning och implementering av nya och förändrade regulatoriska krav, säkerställer våra processer i verksamheten och bidrar i rapporteringen till styrelse, Vd och företagsledning.

Du får stora möjligheter att vara med att bygga upp Compliance- och DSOarbetet och påverka verksamheten. I jobbet kommer du att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra och du har kontakt med hela bolaget. Därför krävs även goda kunskaper om verksamheten och förmåga att förstå (och göra sig förstådd av) kollegor med väldigt olika arbetsuppgifter. Du kommer därigenom lära dig mycket om bank- och försäkringsverksamhet i allmänhet och vår verksamhet i synnerhet. Innehållet i rollen är dynamisk och flera arbetsuppgifter kan under tiden tillkomma.

Du blir en del av ett kundorienterat och engagerat bolag med hållbarhet och trygghet i fokus.  Arbetsmiljön präglas av öppenhet och värme, med korta beslutsvägar och hjälpsamma och engagerade medarbetare.

På Länsförsäkringar Uppsala jobbar vi efter värdeorden affärsmässighet, handlingskraft och engagemang. Vi tror på kraften i att ha kul på jobbet och på att medarbetare som utmanas, tillåts växa och mår bra ger både nöjda kunder och en framgångsrik och framtidsrustad organisation.

Tjänsten är på heltid. Du utgår från vårt kontor på Fyrisborgsgatan 4 i Uppsala.


Vem är du?

Arbetet innebär frihet under ansvar och rätt person i rollen har stor egen drivkraft och kan självständigt planera, strukturera och utveckla sitt arbete efter uppsatta mål samt prioritera för att lösa sitt uppdrag på ett effektivt sätt.  Du har ett affärsmässigt och analytiskt tänk, hög integritet och god förmåga att skapa förtroende, samarbeta och bygga goda relationer. Du är en god kommunikatör i tal såväl som i skrift.

För att både du och verksamheten ska växa och utvecklas är det viktigt att du är öppen för att lära nytt och drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen.

Vi söker dig med högskoleutbildning inom juridik, ekonomi eller annat relevant område samt erfarenhet inom området. Vi ser gärna att du redan är väl insatt i dataskyddsfrågor, inte minst GDPR. har en god förståelse för informationssäkerhet, IT och riskhantering.

I urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi värdesät­ter mångfald i vår verksamhet. För att uppnå en så fördomsfri rekrytering som möjligt använder vi oss av tester i processen.


Vill du veta mer?

Vår vd Ulrica Hedman berättar gärna mer om tjänsten och Länsförsäkringar Uppsala. Du når henne på 018- 68 55 05.
Facklig kontaktperson för Forena är Gunnar Rydvall 018- 68 55 58.

Välkommen med din ansökan senast 6 augusti.  Vi kommer behandla ansökningarna först efter vecka 31.

 

Att jobba i ett företag med 147 000 ägare är annorlunda. Det påverkar nästan allt vi gör. Vi måste till exempel vara extra bra på att se och förstå de verkliga behoven hos människor och företag som lever och verkar här i Uppsala län. Men vi kan också tänka mer långsiktigt och bidra till hållbarheten i vårt län, på riktigt. Helt enkelt engagera oss i sådant som vi vet ligger våra kunder varmt om hjärtat. Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar.

Uppsala
1cc18edb (anges alltid vid ansökan)
2021-07-02