Personskadereglerare
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Personskadereglerare

Klappar ditt hjärta för att ge utomordentlig service och att göra våra kunder nöjda? Då kan vi erbjuda dig ett intressant jobb på Personskador Skadestånd (PSS), som är en del av enheten Skador. Inom PSS arbetar ungefär 60 personer placerade på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi reglerar personskador som ersätts på skadeståndsrättslig grund. 

Nu söker vi erfarna personskadereglerare till vår Backoffice 2-grupp i Stockholm.

Ärenden som handläggs på Backoffice 2 är de mest komplexa skadorna inom avdelningen och handläggningen pågår oftast i flera år.

Det här gör du som personskadereglerare, Personskador Skadestånd på Folksam

Som skadereglerare inom Personskador Skadestånd handlägger du skador åt kunder i Folksam och i Tre Kronor. Gruppen hanterar trafikskador, ansvarsskador och patientskador. Du handlägger ärenden som kräver utredning av både medicinska och ekonomiska följder av en skada. Skadorna bedöms påverka arbetsförmågan i mer än ett halvår och/eller det finns risk att invaliditeten kommer att uppgå till 10 procent eller mer. Utifrån personliga kontakter med den skadade och övriga intressenter tar du fram ett beslutsunderlag för skadereglering.

Du ansvarar för ett gott omhändertagande av den skadade och att skaderegleringen sker enligt gällande regelverk. I de flesta av dina ärenden sammanställer du en promemoria för prövning av ärendet i Trafikskadenämnden eller Ansvarsförsäkringens Personskadenämnd. En viktig del i arbetet är att skriftligt förmedla och motivera beslut om rätten till ersättning och att säkerställa att den skadade förstår såväl beslut som nästa steg i handläggningen. Vid behov gör du skadebesök.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • har utbildning från högskola/universitet eller som har jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet, och god analytisk förmåga som ger förutsättningar att vidareutvecklas
  • har arbetat minst fem år med skadereglering av personskador på skadeståndsrättslig grund där ersättningsfrågorna är av komplex natur
  • har kunskap och förmåga att reglera ärenden där kundens arbetsoförmåga påverkas av skadan
  • har förmågan att lyssna och kommunicerar i tal och skrift på ett tydligt sätt
  • kan fatta snabba och välmotiverade beslut
  • planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och uppnår resultat
  • har god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt
  • är empatisk och kan skilja på det personliga och det professionella
  • är trygg i dig själv, har god självinsikt samt ser möjligheter i förändringar

 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. Ett naturligt utvecklingssteg i din roll som personskadereglerare skulle kunna vara ett uppdrag i Trafikskadenämnden eller som specialist. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 24 juni 2021. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Petra von Below, 08-772 82 48 eller avdelningschef Christine Kallbro 070-831 50 18.

Fackliga kontaktpersoner; Akademikerna Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Åsa Lundqvist 08-772 75 82 och Handels Mikael Carlsson, 070-831 51 32.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.

Stockholm
24ef85aa (anges alltid vid ansökan)
2021-06-04