Skadereglerare Byggnad
Länsförsäkringar Stockholm
Skadereglerare Byggnad

Skadereglerare Byggskador till gruppen Komplexa Skador

Vår vision är att bli Stockholmarnas mest omtyckta företag och en central och viktig del för att uppnå denna vision är genom en effektiv och omtyckt skadeverksamhet. Vill du vara med och utveckla och stärka vårt skadearbete och anta utmaningen att jobba för en effektivare skadereglering med kundens bästa för ögonen? Nu söker vi en senior byggskadereglerare till gruppen Komplexa skakor
 

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som skadereglerare är att reglera komplexa byggskador för både privat- och företagskunder men med fokus på företagsskador och entreprenadskador. Arbetet innebär att reglera och fastställa ersättningsnivå utifrån gällande försäkringsvillkor och övriga bestämmelser som råder i de aktuella skadorna. Tjänsten innebär att du är beresningsskyldig och du behöver tillgång till egen bil. Ditt främsta arbetsverktyg är telefon, e-post- och brevkontakt. I gruppen Komplexa skador ingår 15 medarbetare med fokus på ansvars-, egendoms- och byggskador samt utredning och regress. Av dessa har fyra personer inriktning mot just byggskador.

En vanlig dag på jobbet innebär att du:

 • Verkar i tidigt skede då skadeanmälan kommer in, såväl som under genomförandefasen. Du möter kunden både i telefon och via e-post samt utför besiktningar när så behövs.
 • Styr skaderegleringen mot fastställda mål, kvalitetssäkrar samt ansvarar för att korrekta handlingar finns och samtidigt är lyhörd för kundernas upplevelse och med ett affärsmässigt tänk.
 • Upprätthåller tät kontakt med våra kunder, liksom kontakter med entreprenörer och externa konsulter samt proaktivt leder skaderegleringen i mål.
 • Agerar kontaktperson för skador mot våra större kunder.
   

Vi lägger stor vikt vid hög nivå av självledarskap och ansvarstagande i våra kundkontakter samt ett prestigelöst förhållningssätt mot kunder och kollegor, så skriv gärna lite om dina erfarenheter kring det.

Kvalifikationer/Erfarenhet
För att lyckas i den här rollen tror vi att du har ett stort engagemang i dina arbetsuppgifter och att reglera kundens skada på ett effektivt och lösningsorienterat sätt. Du tar initiativ för att lösa problem som kommer upp och förstår värdet av att samarbeta med andra inom gruppen och organisationen för att åstadkomma goda resultat.

Vi tror att du har dessa konkreta erfarenheter:

 • Gymnasieutbildning, gärna kompletterad med yrkesutbildning inom försäkring/skadereglering.
 • Byggteknisk kompetens, praktisk eller teoretisk.
 • Minst 4 års erfarenhet av skadereglering inom byggskador.
 • Du uttrycker dig på ett enkelt och begripligt sätt, både i telefon och via brev och e-post.
 • Utbildning i Meps 2 är meriterande.
   

Vi tror att du gillar att jobba i team och förstår värdet av vad ni kan åstadkomma tillsammans. Du tycker det är roligt att prova nya arbetssätt, eller göra andra förändringar, för att leverera en riktigt bra kundupplevelse och sätter laget före jaget.

Information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen att skicka in din ansökan snarast, men senast den 20 maj 2021. Tjänsten kan således komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Du kommer att ha placering på vårt moderna huvudkontor i Solna, Frösunda (5 min promenad från Solna station och Mall of Scandinavia).

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Berg via mejl sara.berg@lansforsakringar.se. Facklig kontaktperson för Forena är Åsa Nelander, tel 0768-328470, och för SACO Isabel Arvidsson, tel 08-562 869 74.

Stockholm
2775f7aa (anges alltid vid ansökan)
2021-04-30