Skadereglerare
Folksam Ömsesidig Sakförsäkring
Skadereglerare inom ansvar och entreprenad

Vi söker nu en resultatinriktad skadereglerare med intresse för entreprenad-, skadestånd och försäkringsrätt, med placering i Skanstull. Du ingår i avdelning Boende Sak inom Skador och rapporterar till gruppchef inom gruppen Företag Sak, som består av 10 medarbetare. Tillsammans samverkar vi för att skapa den bästa kund- och affärsnyttan. Vi säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglad av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Det här gör du som skadereglerare inom Företag Sak

Som skadereglerare inom Företag Sak reglerar du ansvars- och entreprenadskador. Du fattar självständiga beslut om kundens ansvar enligt skadeståndsrättsligt regelverk. Vidare  kommunicerar du och förhandlar med motparter, ombud och har en nära dialog med Folksams försäkringsjurister. Det är viktigt att du har ett intresse av att hålla dig uppdaterad med lagar, villkor, produkter och nyheter. Inom gruppen finns ett nära samarbete som innebär att man hjälper och stöttar varann i komplexa ärenden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Handlägga ansvar-, entreprenad- och allriskärenden för Folksams företagskunder.
  • Kommunicera/förhandla med ombud/advokater.
  • Koordinera regresshanteringen internt och externt.
  • Dokumentera i ärendet.
  • Kommunicera beslut till kund, skriftligt och muntligt.
  • Säkerställa ett gott kundmöte (tex internt/externt, avtalspartner).
  • Medverka vid interna utbildningsinsatser.
  • Bedriva en aktiv kundvård.
  • Fortlöpande hålla sig uppdaterad med lagar, villkor, instruktioner, produkter och nyheter.
  • Bistå Underwriter och Key Account Manager vid kundmöten och avtalsdiskussioner.

 

Är du den vi söker?

Vi söker dig med avslutad högskole-/universitetsutbildning med inriktning juridik, eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för verksamhetsområdet. Du har minst 3 års erfarenhet av att reglera ansvars- och entreprenadskador, samt förhandlingsvana.

Du är en person med genuin servicekänsla och med fokus på nöjd kund. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i tal såväl som skrift och du är skicklig på att skapa goda affärsrelationer. Du trivs att arbeta i ett högt tempo, och är van att fatta egna medvetna beslut med goda argument som grund och du trivs att arbeta självständigt. Du driver processer framåt, har integritet samt trivs med det samspel som förhandlingar innebär. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan senast 18 april 2021. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Katrin Dal, 0708-31 51 17.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Mats Kjellgren 070-831 59 98 och Handels Maria Bolin 070-831 52 70.

Stockholm
76a6522b (anges alltid vid ansökan)
2021-03-30