Personskadereglerare
Afa Försäkring
Afa Försäkring söker erfaren personskadereglerare

Afa Försäkring söker erfaren personskadereglerare

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna.
Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Är du en erfaren personskadereglerare och tycker om att arbeta med stimulerande och varierade arbetsuppgifter? Då kan du vara den vi söker!

På avdelningen PSA ansvarar vi för hela flödet av arbetsskador inom det statliga avtalet.  Vi reglerar alla ärende som anmäls som olycksfall eller sjukdomar kopplat till arbetet såsom akutskador, invaliditetsbedömningar och beräkningar av framtida inkomstförluster. Det gör vi med  hög kompetens och med stort engagemang, så att våra kunder får snabb och korrekt hantering av sitt ärende.

Vad du kan förvänta dig av oss

Vi behöver dig som är erfaren personskadereglerare och som självständigt kan hantera akuta skedet såväl som medicinska och ekonomiska konsekvenser av ärendet.

Inom det statliga avtalet finns yrkesgrupper såsom polis, behandlingspersonal och medarbetare inom kriminalvården. Arbetet innebär att utreda och bedöma anmäld arbetsskada, rätten till ersättning i akuta skedet och i förekommande fall genomföra medicinska prövningar samt genomföra beräkningar av inkomstförlust i ekonomiska prövningar. Eftersom vi omhändertar kundens hela resa så behöver du erfarenhet av komplexa personskador.

Vi har som mål att ge våra kunder service över förväntan vilket innebär att vi möter kunden med omtanke. Vi arbetar med tydliga mål både på individnivå och på avdelningsnivå. Vi mäter och följer upp för att du ska få återkoppling på dina insatser.

Vi jobbar nära varandra och samarbetar i de utmaningar vi har  samti­digt som du har en stor självständighet i ditt arbete. Vi är prestigelösa, bekräftar varandra, och delar med oss av kunskap, vilket är grunden till att vårt samarbete fungerar så väl. Vi är sju personskadereglerare och en skadespecialist som är ett stöd för både medarbetare och avdelningschefen. Vår avdelning samarbetar självklart med övriga avdelningar inom Försäkringshantering med både stöttning och kunskapsöverföring.

Klicka här för att läsa om hur Ulrica jobbar som skadereglerare

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som har erfarenhet av personskadereglering och kunskaper i skadeståndsrätt. Du kommer att ansvara för att utreda och bedöma samband, medicinsk invaliditet och påverkan i arbetet. Vi värdesätter att du har kunskaper och erfarenhet av att beräkna framtida inkomstförluster då det ingår i ditt ansvarsområde.

Vi behöver dig som har;

  • Erfarenhet av arbete med komplex personskadereglering och beräkning av inkomstförlust
  • Erfarenhet av akutskadereglering, medicinsk invaliditet och sambandsbedömningar
  • Goda kunskaper i Excel
  • Kunskaper i Mega eller har lätt att sätta dig in i nytt skaderegleringssystem
  • Försäkringsbranschens skadereglerarutbildning (IFU)


Det som vi uppskattar som viktiga personliga förmågor är;

  • Ett driv för att nå uppsatta mål och beslut till våra kunder
  • God förmåga att kommunicera och förstå kundens behov
  • Förmåga att analysera och fatta beslut
  • Ett strukturerat arbetssätt
  • En mycket god samarbetsförmåga


Som person drivs du av nyfikenhet och har ett positivt angreppsätt till hur vi kan förbättra arbetssätt och metoder. Du tar ansvar genom att ha god självkännedom och förmåga att prioritera rätt.

Detta kan vi erbjuda dig

Hos oss välkomnas du in i en kundorienterad miljö där vi arbetar tillsammans för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse av Afa Försäkring. Vi har en plan för att kunna ge dig en bra introduktion med utsedd mentor, för att du ska få bästa förutsättningar.

Du kan förvänta dig att vi ger dig återkoppling på de uppsatta kvantitativa och kvalitativa målen, för att du på bästa sätt utvecklas i din roll. Du får möjlighet till stor variation i arbetet och att hantera många olika typer av frågor och ett brett eget ansvar. Du får möjlighet att utöka och bredda dina kunskaper kring skadereglering inom alla processer från akutskador till inkomstprövningar och följa ärenden från ax till limpa.

Du kommer till en sammansvetsad grupp och en arbetsplats som månar om sina anställda. 

Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.

Välkommen med din ansökan

Är du intresserad, så tveka inte att ta kontakt med avdelningschef Christine Bjurn på tfn 073-816 4714 eller Ingrid Lutto HR Partner tfn 070-893 95 75. Vi svarar gärna på alla frå­gor i såväl smått som stort om tjänsten och om hur det är att jobba på avdelningen. 

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 april.

Våra fackliga företrädare är:

Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schűtt, telefon 08-696 49 74

Fakta om oss
Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Stockholm
13dafde1 (anges alltid vid ansökan)
2021-03-26