Försäkringsjurist
Länsförsäkringar AB
Försäkringsjurist

Länsförsäkringar AB söker nu en Försäkringsjurist till avdelningen Sakförsäkringsjuridik där du kommer arbeta med att ge juridisk rådgivning i världsklass inom sakförsäkringsområdet. Har du gedigen erfarenhet av att ha arbetat med affärsjuridik och är redo att axla en roll med hög grad autonomi? Då har vi rollen för dig!  

Om jobbet
Vi välkomnar dig som vår nästa Försäkringsjurist till oss på avdelning för Sakförsäkringsjuridik, som tillhör Länsförsäkringar AB:s Enhet Juridik. Avdelningen utgör en central servicefunktion som ger juridisk rådgivning och biträde på sakförsäkringsområdet till de 23 länsförsäkringsbolagen och olika affärsenheter inom Länsförsäkringar Sak och Länsförsäkringar AB. 

Juristerna på avdelningen arbetar på ett brett juridiskt fält och biträder i olika ersättnings- och försäkringsrättsliga tvister både på konsument- och företagsförsäkringsområdet, deltar i affärsrelaterade avtals-, utvecklings- och regelverksprojekt samt är ombud för bolag inom Länsförsäkringsgruppen inför allmänna domstolar och branschgemensamma nämnder. 

Vem är du?
Vi ser att du som söker har minst 5 års erfarenhet av affärsjuridik på advokatbyrå eller försäkringsbolag där du i din roll också har koordinerat och arbetat med utländska advokatbyråer. Att du behärskar engelska på en professionell nivå är en förutsättning för tjänsten. Ett brinnande affärsintresse och förmåga att finna nya lösningar för avtal och affärssamarbeten med beaktande av regelverk är också av största vikt för rollen. 

Som person arbetar du effektivt och strukturerat med stort fokus på självledarskap och självständighet. Samarbete är även viktigt för oss i och med att vi har kontakt med stora delar av Länsförsäkringars verksamhet, därför vi ser gärna att du är lyhörd och kommunikativ. 

Vi värdesätter i övrigt kunskap om nya regelverk på sakförsäkringsområdet och då särskilt GDPR och IDD, erfarenhet av försäkringsrätt och god insikt i försäkringsvillkor, hög servicekänsla och att kunna kombinera juridiska råd med ett affärsmässigt perspektiv. Vi förutsätter att du är analytisk,är lätt att samarbeta med, är intresserad av att utbilda andra och att du har god stilistisk förmåga och behärskar, förutom svenska, även engelska i tal och skrift.

Vår avdelning och förväntningarna på dig 
Avdelningen består idag av 15 jurister och en assistent förutom chefen för Sakförsäkringsjuridik. Förväntningarna på dig som vår nästa kollega är att du ska utföra självständigt arbete med avstämningar med mig som chef men även arbeta tillsammans med andra kollegor i olika projekt. För oss är det även viktigt att du har förmågan att odla kontakter och nätverk internt hos affärsenhet Sak och Agria i Sverige och utomlands. 

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Stockholm
17587a7a (anges alltid vid ansökan)
2021-01-14