Chef Skador & Skadeförebygg
Länsförsäkringar Gotland
Länsförsäkringar Gotland söker Chef - Skador & Skadeförebygg

Nu söker vi en utvecklingsinriktad chef för skador och skadeförebygg

Att jobba i ett företag med 60 000 ägare är annorlunda. Det påverkar nästan allt vi gör. Vi måste till exempel vara extra bra på att se och förstå de verkliga behoven hos människor och företag som lever och verkar här. Men vi kan också tänka mer långsiktigt och bidra till hållbarheten på Gotland. Vi kan helt enkelt engagera oss i sådant som vi vet ligger våra kunder varmt om hjärtat.

Länsförsäkringar Gotland är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Vi har funnits på ön sedan 1828 och utvecklats i takt med det gotländska samhället. Idag erbjuder vi helhetslösningar inom bank och försäkring, till såväl privatpersoner som företag, på ett enkelt och personligt sätt. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners skapar vi ett tryggare Gotland.

Vårt erbjudande

Du kommer till ett bolag som har hjärtat hos sina kunder. Vi får utmärkelser för att vi är kundernas favorit inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Det är vi riktigt stolta över. Vi vill att våra medarbetare mår bra och vi har ett stort samhällsengagemang. Hos oss blir du en del av en varm och inkluderande kultur.

Om jobbet

I din roll som skadechef har du ett övergripande ansvar för hela skadeavdelningen. Avdelningen innefattar 20 medarbetare fördelat inom områdena bygg, sak, motor, ansvar, personskador samt vår skadeförebyggande verksamhet. I din roll ingår du i bolagets företagsledning och är direkt underställd verkställande direktör. Till din hjälp har du en gruppchef som ansvarar för att leda och utveckla medarbetarna inom skadereglering, vilka i nuläget är 13 medarbetare. 

Skadeavdelningens huvudsakliga uppdrag är att se till att kunden får rätt information, rätt hjälp och rätt ersättning vid rätt tillfälle. I din roll ansvarar du för att samverka mellan våra olika avdelningar och både internt och externt utveckla den långsiktiga affären inom det skadeförebyggande området. Detta innebär att du samverkan med övriga 22 lokala länsbolag, vårt servicebolag LFAB i Stockholm samt på vår lokala marknad här på Gotland.

Vi ser det skadeförebyggande arbetet som ett intressant och expansivt område för vår affär under de kommande åren, därför önskar vi stärka upp kompetensen.

I rollen ingår även uppföljning och kontroller utifrån policys och styrdokument, samt stöd och utbildning till medarbetare inom avdelningen.

På Länsförsäkringar Gotland ser vi att du är med och bidrar till att utveckla din arbetsplats. Tillsammans strävar vi mot att på bästa sätt möta framtiden. Vägen dit ska vara utvecklande och rolig.

För oss är det viktigt med jämställdhet och mångfald och att du är med och bidrar till en inkluderande kultur. Och självklart känner du igen dig i våra värdeord; pålitlighet och engagemang.

Vem är du?

Du har relevant akademisk universitetsexamen eller motsvarande utbildning. Meriterande är om du har arbetslivserfarenhet från affärsutveckling och digitalisering, gärna med personalansvar samt erfarenhet av ledningsgruppsarbete.

Du ska känna dig trygg i att kunna vara ansiktet utåt för vår skadeverksamhet och vårt skadeförebyggande arbete. Du behöver kunna balansera kvalitet, affärsmässighet och integritet med god förståelse för vår affär och den utvecklingsfas som vi befinner oss i.

Vi söker dig som motiveras av att se dina medarbetare växa och trivs i en coachande roll nära dina medarbetare. Att skapa delaktighet, engagemang och motivation hos dina medarbetare är naturligt för dig. Du är en nyfiken och modig ledare som samverkar med andra och har förmågan att ta beslut i både strategiska och operativa frågor. Du är en god förebild som uppmärksammar och firar framgångar.

Eftersom vi är ett lokalt bolag har vi krav på att du ska vara bosatt/bosätta dig på Gotland.

Låter detta som något för dig?

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Visby och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Ansök senast 1 december via lfgotland.se.

För frågor om tjänsten, kontakta Henrik Stangel, verkställande direktör.
0498-28 18 98 eller henrik.stangel@lfgotland.se

Fackligt ombud, Marcus Bogren: 0498-28 18 34 eller marcus.bogren@lfgotland.se


På Länsförsäkringar Gotland arbetar idag cirka 90 engagerade medarbetare. Vi bor där våra kunder bor, handlar i samma affärer och har samma väder. Vi tror därför att vi har lättare att förstå vad våra kunder behöver för att känna trygghet för familjen, sina ägodelar, företaget och sina pengar. Med kontor i både Visby och Hemse finns vi nära våra kunder - som alla tillsammans äger bolaget. Hos oss är du alltid välkommen in!

 

Visby
35a84cb1 (anges alltid vid ansökan)
2020-11-17