Regressansvarig skadejurist
Moderna
Regressansvarig skadejurist

Är du en erfaren jurist med regresskompetens och vill bli en nyckelspelare i vårt utvecklingsarbete kring regress? Vi letar efter dig som är kommunikativ, driven och vill vara med och bygga upp vårt kompetenscenter!

Om rollen

Vi samlar nu kompetenserna inom samma enhet, och utökar vår regresskompetens med en tjänst som regressansvarig. Som regressansvarig är du ansvarig både för komplexa regresser inom Företag- & Industri och inom privatsegmentet. Du blir en nyckelspelare i vår fortsatta utveckling inom regress.

​I rollen som regressansvarig ansvarar du för att driva arbetet med skadeståndsregresser inom Privat- & Företagsskador. Det innebär både att du driver egna skadeståndsregresser och att du ansvarar för att utveckla arbetet tillsammans med skadeteamen och regressteamet. I dina uppgifter ingår att föreslå och implementera processförbättringar för skadereglerare och/eller regressmedarbetare. Ditt primära ansvar kommer vara företagsregresser, men du ska även bidra med kompetens, i utvecklingsarbetet och genom att driva komplexa regresser inom privatområdet.

Du ingår i ett team med kollegor som alla tar stort individuellt ansvar och som skapar segrar tillsammans. Du blir en viktig partner till skadechefer och har ett nära samarbete med juridikenheten och flera andra avdelningar inom företaget.

Din placeringsort är Stockholm eller Malmö och du kommer att ha kontaktytor över hela landet. Tjänsten innebär regelbundna resor mellan kontoren. Vi tillämpar för närvarande distansarbete vilket främst innebär digitala kontakter och möten.

Din bakgrund:

Vi söker dig som har juristexamen och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete, antingen ifrån en advokatbyrå, försäkringsbolag eller myndighet. Du har gedigen kunskap inom regressområdet och har kompetens att leda krav med anledning av företagsansvar inom entreprenad.

Du som person:

  • Är analytisk och har en förmåga att fatta beslut. Du har lätt för att prioritera och få saker gjorda, är aktiv och drivande.
  • Är duktig på att kommunicera, pedagogisk, lyhörd och bra på att finna goda lösningar i såväl regressärenden som andra uppdrag.
  • Har en stark känsla för service och inser vikten av rådgivning. Du är en lagspelare, med fokus på gemensamma framsteg.
  • Är strukturerad och har erfarenhet av processutveckling och projektarbete.
  • Är målinriktad och har förmågan att driva långsiktiga planer parallellt med hög effektivitet i den dagliga regressprocessen.


Intresserad?

Vill du veta mer kontakta Weronica Johansson, Skadechef, 0709-924397. Facklig kontaktperson är Elias Bakk, 070-730 68 54.

Din ansökan vill vi ha senast den 4 December.

Tjänsten är en fast anställning med tillträde enligt överenskommelse.

Stockholm eller Malmö
5da666bd (anges alltid vid ansökan)
2020-11-06