Compliance/AML Officer
BNP Paribas Cardif Nordic AB
BNP Paribas Cardif Nordic söker en Compliance/AML Officer

BNP Paribas Cardif utvecklar och tillhandahåller personriskförsäkringar på den nordiska marknaden via banker, finans- och försäkringsbolag. BNP Paribas Cardif är specialiserade på låneskyddsprodukter. Genom förståelse för våra samarbetspartners kärnaffär och behov kan BNP Paribas Cardif erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar.


BNP Paribas Cardif söker nu en Compliance/AML Officer till vårt nordiska huvudkontor i Göteborg!

I din roll Compliance/AML Officer kommer du vara en del av Compliance funktionen, som har i uppdrag är att stötta BNP Paribas Cardifs nordiska verksamhet i regelefterlevnadsfrågor samt att följa upp att verksamheten bedrivs i enlighet med de lagar och regler som gäller för den tillståndspliktiga försäkringsverksamheten. Inom Compliancefunktionen arbetar i dagsläget tre personer. Funktionen är organisatoriskt direkt underställd Vd.

Tjänsten
Du kommer att arbeta med frågor inom finansiell säkerhet såsom förhindrande av penningtvätt, terroristfinansiering och finansiella sanktioner samt korruption. Utöver detta kommer du att arbeta med allmänna compliance-relaterade frågor.

Dina löpande arbetsuppgifter innefattar därför bl a att;

- ge råd och stöd till verksamheten inom frågor som rör finansiell säkerhet,

- löpande följa upp verksamhetens regelefterlevnad,

- arbeta med rapportering (intern och extern),

- genomföra riskbedömningar,

- vara delaktig i framtagande av policys och instruktioner,

- informera och utbilda verksamheten,

- stödja verksamheten vid implementering av nya/förändrade regelverk samt

- delta i projekt inom området.

Du rapporterar till Nordic Head of Compliance i Göteborg.

Din bakgrund och kunskap:
Vi söker dig som har juridisk eller annan relevant akademisk utbildning samt några års arbetslivserfarenhet från finans- eller revisionsbranschen. Vi ser helst att du har erfarenhet av att läsa och tolka regelverk samt att du i övrigt har god kunskap om regulatoriska frågor. Har du tidigare erfarenhet från arbete med intern styrning och kontroll inom penningtvättsområdet och av arbete med compliance-relaterade frågor är detta meriterande.

För att trivas i rollen krävs att du som person är strukturerad, analytisk och noggrann, att du har ett eget driv, hög integritet samt att du tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Vi sätter stort värde på att du kan kommunicera komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Koncernspråket är engelska så det är viktigt att du känner dig bekväm med att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på engelska.

Mer om tjänsten:
Du erbjuds en intressant tjänst i en internationell, spännande och expanderande organisation som utvecklas i takt med marknadens krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start enligt överenskommelse och med placering på det nordiska huvudkontoret i Göteborg.

Vi erbjuder:

· Kompetenta, engagerade och trevliga kollegor

· I våra förmåner ingår bla. en förmånlig pensionsplan, Benify, friskvårdsbidrag och kompetensutveckling.

· Gå gärna på Linkedin på BNP Paribas Cardif eller vår nordiska #bnpparibascardifnordic för att se mer vilka vi är. 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Törngård, Nordic Head of Compliance, maria.torngard@bnpparibascardif.com, telefon 073-707 55 15.

Sista ansökningsdag är den 10 oktober 2020. Tveka inte att sända din ansökan redan idag, då urvalsprocess sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker till tjänsten via vår jobbportal.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Mer om BNP Cardif Nordic AB:
BNP Paribas Cardif utgör försäkringsverksamheten inom den franska bankkoncernen BNP Paribas, en av Europas ledande aktörer inom bank- och finanstjänster. BNP Paribas Cardif bedriver idag verksamhet i 33 länder och har närmare 100 miljoner försäkringstagare.

BNP Paribas Cardif Nordic AB har varit verksamt på den skandinaviska marknaden sedan år 2000 och är moderbolag till de två försäkringsbolagen BNP Paribas Cardif Försäkring AB och BNP Paribas Cardif Livförsäkring AB, med filialer i Norge och Danmark. Försäkringsbolagen bedriver även gränsöverskridande verksamhet i Finland. BNP Paribas Cardif Nordic AB med dotterbolag har idag ca 120 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark och växer kontinuerligt för att kunna tillgodose våra samarbetspartners behov.

För mer information se www.bnpparibascardif.se och www.bnpparibascardif.com

Göteborg
c4cc46ca (anges alltid vid ansökan)
2020-09-16