Regressjurist
Trygg-Hansa
Regressjurist

Jurist till Trygg-Hansas regressteam 
Var med och gör skillnad i en verksamhet som ständigt vill bli bättre. Till vår nyligen insourcade regressverksamhet söker vi nu en jurist som vill vara med och fortsätta bygga upp vårt regressteam i Malmö. 

Trygg-Hansa har hjälpt och underlättat för människor i nära 200 år, möjliggjort för våra kunder att leva fullt ut och hjälpt till att återuppbygga tillvaron när något har hänt. I generationer har vi stått för nytänkande i försäkringsbranschen. När vi nu utvecklar marknadens bästa kundupplevelse följer vi inte bara en stolt tradition, tillsammans med våra medarbetare vill vi vara med och forma framtiden.  

Om tjänsten
Som regressjurist utreder du Trygg-Hansas regressmöjligheter mot företag, kommuner och privatpersoner.  

Du kommer i tjänsten att:

  • Utreda möjligheter till återkrav av utbetald försäkringsersättning från den som enligt lag, avtal eller överenskommelse ansvarar för den uppkomna skadan.
     
  • Framställa skadeståndsanspråk och argumenterar för dessa utifrån gällande lagstiftning, avtal eller överenskommelser.
     
  • Ta ställning till eventuella bestridanden och utredea och bedömma om bevisningen är tillräcklig för att fortsätta driva kravet, om det ska avslutas eller överlämnas till juridikavdelningen för rättsliga åtgärder.  
     

Utöver det ovanstående kommer du att hålla utbildningar för övriga skadeorganisationen i regresshantering, delta i projekt för att förbättra verksamheten samt i övrigt tillsammans med teamet driva utvecklingen framåt.  

Rollen är placerad i Malmö.

Du ingår i ett team på sex personer och rapporterar direkt till teamets gruppchef.

Din profil
Vi söker dig som är jur.kand. och har mist fyra års relevant arbetslivserfarenhet med goda kunskaper inom skadestånds- och försäkringsrätt. Det är meriterande om du har arbetat med fastighetsjuridik.  

Du jobbar resultatorienterat och är van att förhandla och att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.  

Då försäkringsbranschen är under ständig förändring, drivet av våra kunders förändrade beteenden och behov, trivs du i en modern organisation med ett högt tempo där utveckling är en naturlig del av verksamheten.  

Vi erbjuder 
Du får möjlighet att arbeta med ett kompetent och engagerat team i en spännande och dynamisk miljö. Vi trivs med mångfald och verkar för en balans mellan arbete och fritid. Vi vill att våra anställda ska må bra, trivas och ha kul på jobbet.  

I tillägg till det ovanstående, finns det många karriär- och utvecklingsmöjligheter inom Trygg-Hansa och det är du själv, i mångt och mycket, som driver din egen utveckling framåt genom att ta egna initiativ. Det finns stora möjligheter att även engagera sig i sådant som kanske ligger lite utanför din rollbeskrivning.  

Ansökan 
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2020-10-11.    

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Lena Nilsson, Gruppchef Regress, på
070-168 26 82 eller via mail lena.nilsson2@trygghansa.se.

Välkommen med din ansökan!  

Fackliga representanter
SACO: Lena Darin, telefon 075-243 45 21
Forena: Elisabeth Sandblom, telefon 0701 68 36 68  

Om oss
Trygg-Hansa är ett av Sveriges största sakförsäkringsbolag med en årspremievolym på runt tio miljarder SEK och cirka 1600 medarbetare. Trygg-Hansa är ett helägt dotterbolag till danska Codan och ingår i den internationella försäkringskoncernen RSA.Vi erbjuder försäkringar för både företag och privatpersoner och är marknadsledande inom barnförsäkringar.  

Trygg-Hansa har ett starkt samhällsengagemang och jobbar med skadeförebyggande arbete för att försöka undvika att människor råkar ut för skador och olyckor. Som ett led i detta samarbetar vi exempelvis med SLS för att stärka vattensäkerheten i Sverige och med BRIS för att tillsammans med dem lyfta frågan kring psykisk ohälsa för unga. Du som anställd har också möjlighet att ägna två arbetsdagar per år till ideella uppdrag.  

Hos oss är alla viktiga och vi inser betydelsen av att ha en blandad personalstyrka. Vi ser att olikheter i våra grupper skapar en bättre arbetsmiljö och ger ökad kreativitet och engagemang hos våra medarbetare. Vi tycker därför att det är viktigt att främja innovation och lärande genom olika perspektiv och tillvarata de bästa resurserna både internt och på marknaden, detta för att spegla samhället och våra kunder.  

Läs mer om Trygg-Hansa på: https://www.trygghansa.se/
Följ oss gärna på Facebook: https://www.facebook.com/TryggHansa/
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/trygg-hansa/ 

Malmö
225c2618 (anges alltid vid ansökan)
2020-09-15