Ansvarsskadereglerare
Stockholmsregionens Försäkring AB
Vi fortsätter bygga vårt skadeteam, vill du vara med? Stockholmsregionens Försäkring AB söker skadereglerare

Om oss
Stockholmsregionens Försäkring AB (’SRF’) ägs av och försäkrar 21 kommuner i Stockholmsregionen och bolagets uppdrag är tillhandahålla effektiva försäkringslösningar, underlätta skadehanteringsarbetet genom förstklassig skadeservice samt att bistå ägarkommunerna i arbetet med att minimera skaderisker och skadekostnader.

SRF utfärdar sakförsäkringar för egendom, ansvar och fordon samt kollektiv olycksfallsförsäkring.

SRF har idag 12 medarbetare och vårt kontor är beläget på Mäster Samuelsgatan 60 ett stenkast från Stockholms centralstation. Under hösten 2020 kommer vi att flytta till nya lokaler centralt placerade i Stockholms innerstad.

Vill du vara med på vår resa?
För att ytterligare förbättra vår skadeservice stärker vi skadeteamet och söker nu två ansvarsskadereglerare varav en senior skadereglerare. Skadeteamet består idag av skadechef, två skadespecialister samt två skadereglerare.

Beskrivning av tjänsterna
Som skadereglerare ansvarar du för hela processen från skadeanmälan tills att ärendet är reglerat och avslutat. Tjänsten innebär utredningsarbete och beslut om ersättningsfrågor utifrån försäkringsvillkor och gällande rätt. Du arbetar självständigt men som en viktig del av ett kompetent och erfaret skadeteam. Förutom reglering av försäkringsärenden innehåller arbetet även rådgivning kring skadeärenden, skadehantering, utbildningar och skadeförebyggande arbete tillsammans med våra kunder och samarbetspartners.

Skadeteamet arbetar nära vårt försäkringsteam för att med gemensamma ansträngningar driva förbättrings- och utvecklingsarbetet som hela tiden krävs för att vi ska kunna säkerställa effektiv skadehantering, rätt försäkringsskydd och bra service till våra försäkringstagare.

Kvalifikationer
Vi söker dels dig som har adekvat utbildning inom juridik och flerårig erfarenhet av arbete med försäkringsfrågor och ansvarsskadehantering - gärna också avseende kommunal verksamhet.

Vi söker också dig som är intresserad av skadeståndsrätt och har viss erfarenhet att handlägga ansvarsskador. Adekvat utbildning är meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper

 • Hög servicekänsla
 • Engagerad, affärsmässig, lösningsorienterad
 • Arbetar med kvalitét och långsiktighet
 • Strukturerad och ordningsam
 • Är saklig, rättvis och konsekvent
 • Agerar aktivt och slutför arbetsuppgifterna
 • Har lätt för att skapa goda relationer med kollegor, kunder och samarbetspartners
 • Är självgående och tycker om att ta ansvar
 • Tycker om att och har lätt för att arbeta i team
 • Har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift för att kunderna på ett enkelt sätt ska kunna ta till sig din information
 • God IT-vana och gärna goda kunskaper i Microsoft 365
 • Trevlig, positiv och utåtriktad
   

För att passa i rollen som skadereglerare hos oss lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

SRF är i en intressant fas där du tillsammans med bolaget har stora möjligheter att utvecklas!

Kontakt och ansökan
Välkommen att skicka ansökan med personligt brev och CV till Christer Hedberg, christer.hedberg@srfab.net redan idag men senast 2020-09-15. Vänta inte med din ansökan eftersom urval till intervju kommer att göras löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Christer Hedberg på telefon 072-857 78 52, via mail christer.hedberg@srfab.net eller HR-ansvarig Maria Scheele, maria.scheele@srfab.net 070-764 66 31.

Besök gärna vår hemsida: www.srfab.net

Information om hur SRF hanterar personuppgifter finns på vår hemsida www.srfab.net

Stockholm
christer.hedberg@srfab.net
21c944cf (anges alltid vid ansökan)
2020-07-15