Jurist
Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Jurist till Gjensidige Business Services AB

Gjensidige Business Services AB (GBS) är ett helägt svenskt dotterbolag till Gjensidige Forsikring ASA. Gjensidige Forsikring ASA är Norges största skadeförsäkringsbolag och bedriver försäkringsverksamhet i Norge, Sverige, Danmark och de baltiska länderna. GBS har sitt huvudkontor i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. GBS har också filialer i Oslo och Köpenhamn. Företagets verksamhet och ansvar är upphandling, kontrakthantering och leveransuppföljning av IT-tjänster samt konsolidering av laglig äganderätt för licenser för Gjensidige-koncernen. IT-tjänsterna kombineras och förädlas av GBS till funktionella affärsrelaterade tjänster för leveranser till koncernen.

Företaget har varit i drift sedan 1 januari 2020 och stärker nu sin organisation. Vi letar efter en kunnig och erfaren jurist med fokus på IT-avtal som kommer att rapportera till VD för företaget. Tjänsten innebär övergripande ansvar för GBS:s kontraktsportfölj. GBS har för närvarande cirka 170 leverantörer och 10 interna kunder i gruppen. I dagsläget är vi 17 medarbetare totalt, varav sex i Sverige. Vår ambition att växa ytterligare.  

Om tjänsten:

Att ansvara för att ytterligare professionalisera och utveckla arbetet med avtal i företaget. Arbetet kräver ett gott samarbete med andra avdelningar och funktioner i GBS samt med företagsfunktioner, kunderna i gruppen och med företagets leverantörer.

 

Dina uppgifter kommer att vara:

  • Ansvara för GBS governance och bolagsjuridik
  • Bygga struktur för hantering av avtal i företagets Vendor Management  
  • Se till att GBS efterlever lagar och förordningar inom ansvarsområdet
  • Stötta inköpare och kontraktschefer i diverse avtalsfrågor
  • Leverera juridisk rådgivning till de olika grupperna i företaget
  • Upprätta, granska, samt förhandla avtal på både engelska och nordiska språk
  • Bistå vid hantering av emissioner, krediter och säkerheter
  • Tätt samarbete med koncernens juristfunktion

 

Om dig:

Vi söker dig som har en kandidatexamen i juridik eller är utbildad affärsjurist. Du har arbetat som jurist på advokatbyrå, bank eller med fördel ett annat bolag med verksamhet som liknar vår, och är redo för nästa steg i karriären. Vi letar efter en person som har god erfarenhet av kommersiella IT-avtal, avtalsrätt och som brinner för att hjälpa till att utveckla ett företag som är i startfasen. Då du kommer att arbeta med samtliga bolag inom koncernen och med kollegor i andra länder, är det viktigt att du är bekväm både med att tala och skriva på engelska samt med de nordiska språken. För att lyckas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad, företagsam och proaktiv. Du är en positiv person som har lätt för att samarbeta på olika nivåer och är duktig på att etablera goda relationer.

Vi kommer att påbörja intervjuer och tester i mitten av augusti månad, så du hör inte från oss förrän tidigast då. Dessförinnan är du självklart välkommen att ta kontakt med oss om har frågor om tjänsten eller vår rekryteringsprocess.  

Vi ser fram emot din ansökan!

Stockholm
17c7dd02 (anges alltid vid ansökan)
2020-06-15