Kvalificerad Utredare
AFA Sjukförsäkring AB
AFA Försäkring söker kvalificerad utredare inom bedrägeri

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna. Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Inom enheten skadereglering hanterar vi fler olika försäkringar och antalet ärenden som vi årligen utreder och lämnar besked till kunder är cirka 350 000.

I processen hantera försäkringsärenden, som handlar om att utreda kundens rätt till ersättning, behöver vi också följa riktlinjerna kring hantering av brottsmisstankar när det uppstår. Våra duktiga skadereglerare är viktiga spelare i hanteringen av riktlinjerna och vi vill nu säkerställa att denna hantering även i framtiden utvecklas professionellt och därför tillsätta en särskild bedrägerifunktion

Vad du kan förvänta dig

Vi har en ny tjänst där vi erbjuder dig möjlighet att tillsammans med din chef bygga upp den framtida hanteringen och administrationen vid misstänkta bedrägeriärenden.

Din uppgift blir bland annat att ta fram och implementera rutiner och instruktioner för att säkerställa att AFA Försäkring har ett systematiskt och professionellt arbetssätt för att upptäcka och hantera misstänkta bedrägeriärenden. Det betyder ett funktionellt ansvar och att vara en viktig spelare i bedrägerifunktionen som under året kommer att utökas med ytterligare två medarbetare från verksamheten. Du kommer även att ansvara för att ta fram en utbildningsplan och hålla i interna utbildningar. Funktionen kommer att samarbeta tätt med våra jurister, skadespecialister m.fl. och externt blir Försäkringskassan och andra försäkringsbolag viktiga delar av dina kontaktnät. Förutom att etablera och kontinuerligt utveckla den nya bedrägerigruppen så är en viktig del av arbetet att själv ansvara för utredningar. Du och dina kollegor arbetar med att förebygga, utreda, hantera och kommunicera kring de bedrägerier som sker och för att skydda organisationen från bedrägeri. När teamet har utökats kommer du att vara en mentor till dina två kollegor. Tillsammans arbetar ni för att nå målet; att minimera felaktiga utbetalningar.

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet och kompetens av kvalificerade utredningar från Polisen och i bedrägeriärenden från försäkringsbranschen. Du är van att arbeta systematiskt med dataanalyser, har en analytisk ådra och stort kunnande i utredningsteknik. För dig är det enkelt att uttrycka dig i tal och skrift, även på engelska. Genom att ha ett förhållningsätt med hög integritet och förmåga att lyssna skapar du trygghet för våra skadereglerare, kunder och samarbetspartners. Ditt engagemang och driv att nå resultat, smittar av sig på jobbet.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande.

Detta kan vi erbjuda dig

Den nya funktionens placering är inom enheten Skadereglering och din närmaste chef är avdelningschef Christine Bjurn.

Vi erbjuder dig en fantastisk möjlighet att vara med och bygga upp en ny funktion som har ett stort värde för våra ägare. För dig som gillar utmanande utredningar väntar varierade arbetsuppgifter hos en arbetsgivare där medarbetarna trivs. Våra medarbetare ger höga värden i våra medarbetarundersökningar. Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring

Välkommen med din ansökan

Väcker annons ett intresse så tveka inte att ta kontakt med Christine Bjurn på telefon 08-696 47 14. Vi är nyfikna på dig och är öppna för såväl smått som stort som du und­rar över.

Vi kommer att intervjua löpande så dröj inte med att skicka in ansökan. Sista ansökningsdagen är 1 mars.

Våra fackliga företrädare är:

Forena,  Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12.

Akademikerföreningen, Maria Schűtt telefon 08-696 49 74.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,7 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 195 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 660 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Stockholm
701bd6da (anges alltid vid ansökan)
2020-01-30