Riskansvarig
Avanza
Ansvarig för riskhanteringsfunktionen i Avanza Pension

Vill du arbeta med riskhantering på Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension (Avanza Pension), och vara delaktig i att skapa en bättre framtid för miljoner människor genom bättre förutsättningar för sparande? Brinner du för riskhantering och har arbetat med riskhantering på försäkringsbolag eller inom den finansiella sektorn? På Avanza Pension får du möjligheten till ett spännande och utvecklande arbete som ger stort utrymme för egna initiativ. Du kommer verka i en miljö som karakteriseras av engagemang och att ha kul på jobbet.

 

Om tjänsten

Avanza söker en ansvarig för riskhanteringsfunktionen i Avanza Pension. Som ansvarig för riskhanteringsfunktionen hjälper du bolaget att bli bäst på riskhantering. Du är sammanhållande för utveckling och uppföljning av bolagets riskregelverk och limitstruktur. Du har en självständig ställning med ansvar för att rapportera en samlad riskbild direkt till VD och styrelse. Arbetsuppgifterna innebär ett nära samarbete med övriga nyckelfunktioner såsom den operative aktuarien, aktuariefunktionen och Compliance. I rollen kommer du att ingå och arbeta tillsammans med Avanzakoncernens riskhanteringsfunktion där du är med och bidrar till att utveckla riskhanteringen i koncernen. Du rapporterar operativt till Avanzakoncernens riskchef (CRO) och legalt till Avanza Pensions VD.

 

Din profil

Du har relevant akademisk examen och minst 5 års erfarenhet av arbete inom finansiell sektor, och allra helst med erfarenhet från försäkringsverksamhet. Rätt kandidat för tjänsten har god kunskap och erfarenhet av riskhanteringsfrågor och är van vid att rapportera direkt till VD och styrelse. De centrala regelverk du behöver behärska utöver de grundläggande regelverken om riskhantering är bl.a. Solvens 2. Det är viktigt att du har förmågan att självständigt ge råd och stöd till Avanza Pension i löpande frågor som rör riskhantering.

För att trivas på Avanza behöver du ha en personlig drivkraft och en positiv inställning till förändringar. Vi tror att du drivs av att (sam)arbeta i en verksamhet som ständigt utvecklas, och där kundernas bästa och Avanzas gemensamma mål alltid är i fokus. Du behöver vara lösningsorienterad och noggrann. Rollen innebär stort eget ansvar, med flera olika arbetsuppgifter pågående samtidigt och du behöver därmed en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

 

Vi erbjuder

Du får ett spännande, intensivt och utvecklande jobb som ger stort utrymme för egna initiativ. Tillsammans med ca 450 medarbetare kommer du att sitta centralt i Stockholm.

Förutom att du blir en del av ett peppat gäng med ovanligt stark vi-känsla, får man lite extra på köpet. Du får bra förmåner, som extra bra kontovillkor, bolån, optionsprogram, och ett generöst friskvårdsbidrag.  

 

Ansökan

Skicka din ansökan, CV och personligt brev, genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Skicka gärna din ansökan snarast då urvalet sker löpande, dock senast 29e februari. Kontakta gärna Marcus Ellman, CRO, på marcus.ellman@avanza.se om du har några frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

 

Erbjudanden från rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes.

 

Stockholm
1ffc85a7 (anges alltid vid ansökan)
2020-01-22