Skadereglerare
Länsförsäkringar Sak Försäkrings AB (publ)
Skadereglerare

Är du en kommunikativ person med erfarenhet av skadereglering av olycksfall, sjuk eller livförsäkring? Gillar du att jobba strukturerat med utredningar och administration tillsammans med drivna och kompetenta kollegor. Då kan det vara dig vi söker.

Om jobbet
Affärsområdet Hälsa inom Länsförsäkringar Sak ansvarar för skadereglering inom personriskområdet som olycksfall-, liv- och sjukförsäkringar. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att reglera skador för grupplivsförsäkringar och kollektivavtalade försäkringar inom avdelningens skaderegleringsansvar. Hälsa har tagit fram en unik olycksfallförsäkring som bygger på att kunden vid första telefonsamtalet lämnar sin skadeanmälan och får en schablonersättning utbetalad direkt utifrån sin diagnos. Skaderegleringen sker i enighet med försäkringsvillkor, instruktioner och rutiner. Arbetet präglas av kundnytta, god och snabb service tillsammans med affärsmässighet. Som skadereglerare fastställer du ersättningsnivå utifrån gällande försäkringsvillkor. Merparten av kundkontakterna sker via telefon och mejl med målsättningen att ge bästa möjliga service utan att ge avkall på effektivitet.

Vem är du?
Vi söker dig som har flera års erfarenhet från skadereglering av personskador. För att passa i rollen ska du tycka att det är roligt att bemöta kunder via telefon med hög servicenivå och ett professionellt bemötande. Det är viktigt att du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig tydligt i både tal och skrift i kontakten med kunder och kollegor. Du är vårt ansikte utåt och rollen kräver en vana att förhandla och argumentera på ett ödmjukt sätt. Då all vår skadereglering är digital behöver du ha en god telefon- och datorvana.

Du kan ha en bakgrund inom ekonomi, juridik eller sjukvård, men det viktiga är att du gillar att jobba med utredningar och administration. Det är periodvis stora inflöden så du ska vara van att fatta snabba beslut samt jobba strukturerat och noggrant i högt arbetstempo. Att ta egna initiativ är naturligt för dig och du motiveras av möjlighet att påverka och vill vara delaktig i ständiga förbättringar i syfte att jobba smartare för att vidareutveckla vårt arbetssätt. Du kan identifiera dig med våra värdeord; engagemang, tillit, öppenhet och professionalism som driver utvecklingen internt.

Om oss
Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering.

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 23 december, så tveka inte att söka redan idag. Vid frågor kontakta:

  • Susanne Wennerholm, rekryterande chef, telefon 08-588 41032
  • Margareta Lööf, facklig representant Forena, telefon 08-588 412 38
  • Hans Holm, facklig representant SACO, telefon 08-588 412 28
Stockholm
c99859cb (anges alltid vid ansökan)
2019-12-03