Compliance officer
Dina Försäkring AB
Compliance officer till Regelefterlevnadsfunktionen

Dina Försäkring AB söker ytterligare en Compliance Officer till Regelefterlevnadsfunktionen inom staben som tillhandahåller tjänster inom regelefterlevnad, internrevision och riskhantering till de samverkande Dina-bolagen över hela Sverige.

Beskrivning av tjänsten
Som Compliance Officer är du en del av Dina Försäkring AB:s serviceorganisation. Ditt arbetsområde kommer att vara brett och du får ett stort kontaktnät samt en nära dialog med verksamheten.

Arbetsuppgifterna består bland annat av att:

  • Stödja och ge råd till Dina-bolagens styrelser och vd samt verksamheten i regelefterlevnadsfrågor.
  • Identifiera och analysera regelefterlevnadsrisker och brister samt rapportera dessa till styrelse och vd i skriftliga rapporter samt vid muntliga föredragningar.
  • Kontrollera, granska och följa upp bolagets regelefterlevnad till exempel genom kontroller av verksamheten.
  • Bistå vid upprättande samt vid översyn av interna styrdokument.
  • Hålla utbildningar samt genomföra utredningar och omvärldsbevakning inom de områden som ingår i funktionens ansvar.
     

Du kommer att arbeta mycket nära verksamheten varför en god förståelse för vår affär, dess möjligheter och utmaningar är viktig. Arbetet utförs såväl självständigt som tillsammans med övriga medarbetare inom funktionen. Du tillhör Regelefterlevnadsfunktionen som ingår i en stabsfunktion tillsammans med rikshanteringsfunktionen och internrevisionsfunktionen. Vi arbetar även nära juristavdelningen och inom bolaget värnar vi om ett arbetsklimat där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter. Du rapporterar funktionellt till ansvarig för Regelefterlevnadsfunktionen och administrativt till stabschefen. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är jurist eller ekonom och har flerårig erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter på försäkringsbolag, bank, konsultbolag, eller på tillsynsmyndighet. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss. För att trivas och lyckas i rollen måste du vara duktig på att skapa, bygga och upprätthålla varaktiga relationer. Din analytiska förmåga är stark och du har ett intresse för detaljer samtidigt som du kan lyfta blicken och se större sammanhang. Det är viktigt att du har en hög integritet som du kan kombinera med ett pragmatiskt förhållningssätt när du bedömer att det är möjligt och när du finner det lämpligt agerar du proaktivt. Du är intresserad av såväl regelverk som affärsverksamhet och hur dessa samverkar. Du är duktig på att kommunicera med olika målgrupper. Du är självständig och trivs med att ta eget ansvar samtidigt som du uppskattar att samarbeta. Du uttrycker dig väl såväl i tal som i skrift.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Ekstam, stabschef, på telefon 070-649 59 71 eller Ebba Johansson, ansvarig för regelefterlevnadsfunktionen, på telefon 072-996 47 78. Facklig representant för Forena är Sammy Bergman, telefon 08-518 037 43.

Ansökan 
Vi jobbar med ett löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt, men absolut senast den 27 november, via ansökningsknappen här nedan. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Dina Försäkringar
Vi är ett flertal försäkringsbolag runt om i Sverige som samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Vi finns i hela landet, från Lund i söder till Piteå i norr. Med anor sedan 1768 har vi på Dina Försäkringar erfarenhet av att försäkra det kunderna bryr sig om och att göra vardagen tryggare för dem. Dina Försäkringar är landets sjätte största sakförsäkringsgivare och ledorden för vår verksamhet är nytänkande, nära och engagerade. Läs gärna mer på www.dina.se

Stockholm
25c9e282 (anges alltid vid ansökan)
2019-11-06