Utredare
Länsförsäkringar Stockholm
Utredare till Affärsområde Privat

Vi verkar i en förtroendebransch och ska alltid agera på ett sätt som inger förtroende hos våra kunder, som också är våra ägare. Som Utredare inom skadeverksamhet inom Affärsområde Privat ansvarar du för att utreda oklara försäkringsfall för länsbolaget Stockholm samt vara skadeavdelningen behjälplig med stöd och utbildning.

Arbete ​

​Privatskador har totalt tre utredartjänster. Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att självständigt, men i nära samarbete med skadeavdelningen inom Privatskador, utreda oklara försäkringsfall och misstänkta försäkringsbedrägerier mot bolaget. Störst fokus för den här tjänsten ligger på att utreda oklara försäkringsfall inom sakförsäkringsområdet, men även motorskador förekommer.  
I arbetsuppgifterna ingår även att sammanställa och föredra utredningsmaterial och rapporter för beslut. Arbetet innebär korrespondens och ett nära samarbete med polis, åklagare och andra myndigheter och försäkringsbolag samt med utredare på Affärsområde Företag och andra utredare inom Länsförsäkringsgruppen.

Tjänsteresor ingår i uppdraget, framför allt inom vårt verksamhetsområde Stockholms län, varför du behöver ha körkort med behörighet B.  

Kvalifikationer och personliga egenskaper 

Vi söker dig som har erfarenhet och relevant utbildning för tjänsten som Utredare. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av utredningsarbete inom polismyndighet och/eller försäkringsbolag. ​

Du har självklart ett genuint intresse för utredningsarbete och för att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du kan arbeta självständigt och samtidigt har lätt för att samarbeta, såväl inom bolaget som med enskilda personer och myndigheter. Tjänsten fordrar god människosyn, taktfullhet och diskretion. Som person förväntar vi oss att du är drivande och nyfiken med hög integritet. Du sporras av utmaningar och räds inte att hantera svårare situationer. 

Du gillar att agera lösningsorienterat och du har förmåga att analysera underlag, dra slutsatser och föreslå relevanta aktiviteter. Arbetet ställer krav på att du har intresse och förståelse för verksamheten och ditt arbetssätt präglas av struktur, noggrannhet och flexibilitet. Du är intresserad av att utbilda andra, är pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga såväl i tal som i skrift. Självklart är du också van att jobba digitalt.  

Vi ser gärna att du bidrar med nya inspel, idéer och strategier som leder till ett mer proaktivt arbetssätt då det finns stora möjligheter att påverka både arbetsprocesser och arbetsinnehåll.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjlighet att delta i ett team som präglas av professionalitet, stor kompetens och stark laganda. Du får chansen att delta på en spännande utvecklingsresa för Länsförsäkringar Stockholm där du kommer få bidra med dina idéer och erfarenheter samt en möjlighet att påverka din egen professionella utveckling.

Vår vision att bli stockholmarnas mest omtyckta företag är det som driver utveckling hos oss och vägen dit är genom vårt medarbetarskap och ledarskap. Medarbetarskapet innebär nyfikenhet på varandra och vi ser fördelar med att vi alla är olika och bidrar med olika perspektiv. Vi är självdrivande och öppna för konstant lärande genom att aktivt dela kunskap med varandra. Vi arbetar med direkt feedback, uppmärksammar när vi gör något bra och firar framgångar tillsammans.

Vi hoppas komma i kontakt med dig som känner igen dig i rollbeskrivningen, så att vi närmare får presentera Länsförsäkringar Stockholm som arbetsgivare samt vad vi kan erbjuda.  

Information och ansökan 

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Katarina Söderqvist, Skadechef Privatskador,
e-post katarina.soderqvist@lansforsakringar.se
Facklig kontaktperson för Forena är Maria Torpman, tel 08-562 831 44, och för Saco är Pier Cosini, tel 08-562 837 66. 

Välkommen med din ansökan senast den 17 november 2019. Urval och intervjuer kommer ske löpande.  

Stockholm
58017e78 (anges alltid vid ansökan)
2019-10-23