Produkt- och erbjudandeansvarig kollektivavtalad och privat pension
Länsförsäkringar Fondliv
Produkt- och erbjudandeansvarig kollektivavtalad och privat pension

Vill du ha ett av branschens bästa jobb inom pension? Då söker vi dig som vill driva utveckling av Länsförsäkringar Fondlivs pensionserbjudande inom kollektivavtalad tjänstepension och privat pensionsförsäkring. Till gruppen Spar inom Produkt & Erbjudande söker vi nu en Produkt- och erbjudandeansvarig för vår kollektivavtalade och privata pensionsaffär.

Om jobbet
Hos oss får du en mycket viktig roll i vårt utvecklings- och förvaltningsarbete av erbjudanden och produkter inom pensionsförsäkring. I avdelningens mål ingår att säkerställa ett konkurrenskraftigt pensionserbjudande som stöttar en hög tillväxt samtidigt som det uppfyller gällande lagar, regelverk och uppsatta lönsamhetsmål. Rollen innebär att du blir den som har det övergripande ansvaret för pensionserbjudandet till privatpersoner och anställda inom kollektivavtal. Rollen är mycket affärsnära och ställer stora krav på affärsmässighet, hantering av strategiska frågor och ett stort intresse för affären där prissättning, regelverk, produktstrategi, upphandlingar och ny- och avveckling av produkter är typiska frågor för rollen.

Du planerar, prioriterar och genomför uppdrag i samarbete med kollegor inom både din avdelning och andra verksamheter, främst inom Länsförsäkringar Fondliv men även inom andra affärsenheter.

Inom både kollektivavtalad tjänstepension och privat pensionsförsäkring består dina arbetsuppgifter av att:

 • Proaktivt driva utveckling och förvaltning av pordukter och erbjudande utifrån affärsmål, regelverk och lönsamhetskrav
 • Beställa och kravställa utvecklingsfrågor kopplade till produkterbjudandena
 • Ta fram strategi för produkterbjudandet inklusive produktens prissättning
 • Omvärlds- och konkurrentbevaka inom produkt/avtalsområdet samt initiera anpassningar och förbättringar
 • Löpande säkerställa att produkterbjudandet efterlever lagar och regelverk
 • Analysera och utvärdera produkterbjudandets lönsamhet och prissättning
 • Aktivt bidra med input till produktens prissättning i befintlig och nytecknad affär
 • Säkerställa att det finns en god kunskap i organisationen om produkterbjudandet
 • Identifiera och ta fram åtgärdsplaner för risker inom produktområdena och säkerställa genomförandet av dessa
 • Inom kollektivavtalade tjänstepensionen är arbetsuppgifterna även:
 • Vara kontaktperson för valcentraler och arbetsmarknadens parter inom respektive avtalsområde.
 • Löpande upprätta och uppdatera administrationsavtal med valcentraler
 • Genomföra revisioner, uppföljning av anslutningsvillkor och upphandlingar inom resp avtalsområde 
 • Tjänsten är placerad i Stockholm på Länsförsäkringars kontor på Tegeluddsvägen.

 

Utbildning och erfarenhet 
Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och/eller juridik, eller att du förvärvat dig motsvarande kunskaper genom din yrkesroll. Vi vill också att du har erfarenhet av livförsäkringsmarknaden med ett affärsnära perspektiv där strategiska frågeställningar förekommer. Du har erfarenhet från pensionsmarknaden och avtalen som reglerar affären - t ex från försäkringsbolag, valcentral eller pensionsmyndighet - och vi vill att du ska ha arbetat med produktutveckling och/eller pensionsfrågor.

Vem är du?  
Vi söker dig som har ett genuint försäkringsintresse och gillar att sätta dig in i detaljer, samtidigt som du har en förmåga att tänka strategiskt och innovativt. Du är drivande, jobbar självständigt och fattar beslut på egen hand men trivs också med att samarbeta med många olika intressenter och skapa resultat genom en laginsats. Du har ett analytiskt förhållningssätt, är affärsorienterad och tänker på kund ur ett helhetsperspektiv. Du har god pedagogisk och kommunikativ förmåga, kan tydliggöra komplex information både i muntlig och skriftlig form och delar med dig av kunskap till dina kollegor.

Varför arbeta hos oss och ha mig, Erica Svensson, som din blivande chef
Vi som arbetar inom Produkt & Erbjudande har möjlighet att påverka erbjudandet till våra kunder på riktigt. Och om du, som vi, tycker att det är en spännande tid att driva utveckling av pensioner och försäkring i och vill ha utrymme att kunna göra skillnad så har vi rollen för dig. Rollen som produkt- och erbjudandeansvarig kollektivavtalad och privat pension ingår i ett team med försäkringsspecialister.

Som din chef är jag intresserad av att skapa förutsättningar för hur du kan bidra med din kunskap och dina idéer och utvecklas att nå din fulla potential. Jag tycker det är viktigt att vi som jobbar ihop drivs av nyfikenhet och engagemang att hitta lösningar. Vi tar gärna initiativ till att driva förbättringar och vi vill att du gör det också. I mitt ledarskap utgår jag från att involvera, skapa tillit och förtroende - till varandra i organisationen, till våra samarbetspartners och till våra kunder som gett oss förtroendet att förvalta deras pengar. Då kan vi som grupp åstadkomma resultat på riktigt.

Mer information och ansökan 
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Lämna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer genomförs löpande. Vi arbetar med löpande intervjuer så tveka inte att söka redan idag.  

Stockholm
106c7625 (anges alltid vid ansökan)
2019-10-14