Chef Affär Företag & Lantbruk
Länsförsäkringar Skåne
Chef Affär Företag & Lantbruk

Vi söker en driven affärschef med mångårig erfarenhet av affär och ledarskap inom svensk företagsförsäkring. Med stort engagemang för såväl strategiska som operativa frågor, tar du dig an uppgiften och ansvaret att förflytta en redan framgångsrik företagsaffär mot nya höjder in i framtiden, med fokus på kund, marknad och affär.

Som Chef Affär Företag & Lantbruk har du intäkts- och resultatansvar för affärens samlade bestånd och distribution inom produktområdena Företag Sak och Företag Liv samt Privat Liv. Du ansvarar för att skapa förutsättningar för ökad tillväxt och lönsamhet i försäkringsaffären inom företags- och lantbrukssegmentet. En betydelsefull del av ditt arbete består av att utveckla och anpassa affären i takt med omvärldens behov av erbjudanden och distribution inom företagandets alla sektorer.

En annan del av ditt uppdrag är att utveckla och förvalta erbjudanden till olika målgrupper inom företags- och lantbrukssegmentet. Du är kravställare på olika delar av verksamheten och säkerställer att affären utvecklas som planerat och att de mål som beslutats nås. Utöver detta ansvarar du för regelverk, risk, villkor och tariffer, inom affären.

Affär Företag & Lantbruk består av ca 100 medarbetare varav fem direktrapporterar till dig. Du kommer själv rekrytera två av de chefer som rapporterar till dig. En chef för grupperingen Affärsservice Företag och en chef för grupperingen Affärsservice Företag & Lantbruk. Försäljningschefen företag rapporterar till dig samt två affärsövergripande affärsspecialister och ansvarig för externa distributionskanaler. Inom affären finns även Riskingenjörer, Underwriters, Specialister, Försäkringsadministratörer, Skadeförebyggare samt hela Försäljning Företag med totalt 64 medarbetare, som är placerade runtom på våra kontor i Skåne.

Du rapporterar till Affärsområdeschef Försäkring och ingår i affärsområdesledningen tillsammans med Chef Affär Privatmarknad, Skadechefen, Chef Affär & Kvalité, Controller och HR.

Din placeringsort är Malmö. I tjänsten ingår en del resor inom och utanför Skåne. Du förbinder dig att använda egen bil i tjänsten.

Din bakgrund och erfarenhet

Du har en för rollen relevant utbildning. Vidare har du gedigna kunskaper och flera års erfarenhet av både sakförsäkring och livförsäkring, med bred erfarenhet av B2B. För att nå framgång i rollen ser vi det som ett krav att du har dokumenterad erfarenhet av affärsstyrning och framgångsrik i att leda andra chefer. Du är van vid att styra mot affärsmål i större strukturer under förändring. 

Dina personliga egenskaper

Vi ser att du har en förmåga att arbeta på en övergripande strategisk nivå och har lätt för samarbete och är analytisk, nyfiken samt affärsmässig till din läggning. Du har ett processorienterat synsätt och ditt stora engagemang smittar av sig och skapar energi hos dina medarbetare och de du samarbetar med.

För att lyckas i ledarskapet eftersträvar vi en ledare som är intresserad av att coacha/utveckla människor, bygga team för framgångsrikt samarbete samt arbetar med förändring. Du är en ledare som har förmåga att kommunicera och förmedla budskap och har ett beslutsfattande som präglas av mod och tydlighet. Ödmjukhet och förmåga att reflektera är andra viktiga egenskaper för att själv utvecklas som ledare.

Kontaktinformation

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Försäkring, Johan Hängsel, på telefon 076-773 8573. Facklig kontaktperson för FORENA är Björn Lindwall, 046-633 80 68 och ansvarig rekryteringsspecialist är Jeanette Mellborg, jeanette.mellborg@lansforsakringar.se

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval, så vi rekommenderar dig att söka tjänsten snarast, dock senast 20 oktober 2019.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev!

Malmö
7508b80a (anges alltid vid ansökan)
2019-10-03