Chef Affär Privatmarknad
Länsförsäkringar Skåne
Chef Affär Privatmarknad

Vi söker en driven affärschef med mångårig erfarenhet av affär och ledarskap inom privatmarknadsförsäkring. Med stort engagemang för såväl strategiska som operativa frågor tar du dig an uppgiften och ansvaret att förflytta en redan framgångsrik privataffär mot nya höjder och in i framtiden, med fokus på kund, marknad och affär.

Som Chef Affär Privatmarknad har du intäkts- och resultatansvar för privatmarknadsaffären i Länsförsäkringar Skåne. Det innefattar ansvar för våra bestånd av försäkringar och distribution inom samtliga produktområden. Du ansvarar för att vi har rätt förutsättningar och att vi når affärsmålen med ökad tillväxt och lönsamhet. Du säkerställer att affären utvecklas i linje med våra strategier och planer samt att kunderna upplever att våra erbjudanden, vår tillgänglighet och vår distribution är konkurrenskraftig och relevant. Ditt uppdrag är att utveckla och förvalta erbjudanden till befintliga och nya målgrupper. Vidare är du kravställare och beställare inom- och mellan affärerna, affärsområdena, stödenheterna, skadeenheten samt att du driver och utvecklar affärens olika distributionskanaler och affärsservicefunktioner. Utöver detta ansvarar du för regelverk, risk, villkor och tariffer inom affären.

Affär Privatmarknad är organiserade i tre avdelningar; Försäkringsadministration Privat, Affär & Marknad och Förbesiktning & Trygghetsutveckling. Här finns flera specialistkompetenser representerade inom bland annat System, Produkt, Erbjudande, Administration, Förbesiktning, Trygghetsutveckling och Bilhandeln.

Totalt består affären av ca 25 medarbetare med placering i Helsingborg och Malmö. Av dessa är nio medarbetare direktrapporterande till dig.

Du rapporterar till Affärsområdeschef Försäkring och ingår i affärsområdesledningen tillsammans med Chef Affär Företag & Lantbruk, Skadechefen, Chef Affär & Kvalité, Controller och HR.

Din placeringsort är Malmö. Tjänsten innebär en del resor inom och utanför Skåne. Du förbinder dig att använda egen bil i tjänsten.

Din bakgrund och erfarenhet

Du har i grunden en utbildning som är relevant för rollen. Vidare har du gedigna kunskaper och flera års erfarenhet av försäkring inom privatmarknadssegmentet. Till det har du erfarenhet i affärsstyrning och är framgångsrik i att leda andra chefer samt stora strukturer i förändring.

Dina personliga egenskaper

Vi ser att du har en förmåga att arbeta på en övergripande strategisk nivå. Du har lätt för samarbete och är analytisk samt nyfiken till din läggning. Du har ett processorienterat synsätt. Ditt stora engagemang smittar av sig och skapar energi för såväl dina medarbetare som de du samarbetar med.

För att lyckas i ledarskapet eftersträvar vi en ledare som är intresserad av att coacha och utveckla människor, bygga team för framgångsrikt samarbete samt arbetar med förändring. Den ledare vi söker har förmåga att kommunicera och förmedla budskap samt har ett beslutsfattande som präglas av mod och tydlighet. Ödmjukhet och förmåga att reflektera är andra viktiga egenskaper för att själv utvecklas som ledare.

Kontaktinformation

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Försäkring, Johan Hängsel, på telefon 076-773 8573. Facklig kontaktperson för FORENA är Björn Lindwall, 046-633 80 68 och ansvarig rekryteringsspecialist är Jeanette Mellborg, jeanette.mellborg@lansforsakringar.se

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du ansöker snarast möjligt, dock senast 20 oktober 2019.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev!

Malmö
37e78616 (anges alltid vid ansökan)
2019-10-03