AML-specialist
Folksam
AML-specialist

Som en del i vårt samhällsansvar och i enlighet med lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism, har vi idag en etablerad AML-organisation på plats för att bedöma och förhindra riskerna för att våra liv- och sparandeprodukter används för penningtvätt och finansiering av terrorism. I syfte att ytterligare effektivisera vår nuvarande AML-organisation söker vi nu en AML-specialist som vill vara med att utveckla Folksamgruppens AML-organisation. 

Det här gör du som AML-specialist på Folksam
Du utvecklar och är med och driver en organisation som just nu är inne i en spännande expansionsfas. Du ingår i ett team tillsammans med andra AML-specialister, KYC-analytiker och utredare. Tillsammans säkerställer ni regelefterlevnad utifrån uppsatta lagar och regler samt till att relevant utveckling och omvärldsbevakning bedrivs inom området. 

Du utformar och uppdaterar instruktioner och styrdokument enligt gällande penningtvättsregelverk. Du arbetar brett över alla bolag inom Folksamgruppen och deltar aktivt i olika workshops, styrgrupper och projektmöten där din erfarenhet och kunskap inom AML-området krävs för att ta rätt beslut i affären. Du deltar även i utbildningar för anställda.  

Andra delar av Folksamgruppen som du kommer att arbeta nära är bland annat Folksams compliancefunktion, övriga jurister, IT samt Marknad och försäljning.

Är du den vi söker? 
För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du som person är noggrann och lösningsorienterad i ditt arbete. Du tycker om att arbeta självständigt men är samtidigt en lagspelare som vill vara med och utveckla Folksams AML-organisation. Du arbetar strukturerat och metodiskt, även vid hög arbetsbelastning. Vi tror också att du som söker är prestigelös och orädd vilket innebär att du med entusiasm tar dig an nya arbetsuppgifter. Du drivs av att lära dig nya saker och att utvecklas både personligt och professionellt. Vidare är du är trygg, stabil och har god självinsikt. Tjänsten förutsätter vidare att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom juridik samt har jobbat cirka tre till fem år med AML-relaterade frågor. Du har mycket god kännedom om penningtvättslagstiftningen och erfarenhet från den finansiella sektorn.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet   
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 24 september 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Thomas Theiler, 070-831 53 24. 

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Susanna Järnek 08-772 87 81, Forena Ann-Charlotte Tollqvist 08-665 04 48 och Handels Mikael Täll 076-126 22 04.

Stockholm
452ac774 (anges alltid vid ansökan)
2019-09-06