Medicinsk riskbedömare
Hannover Re Life & Health Sweden
Medicinsk riskbedömare

Hannover Re är världens fjärde största återförsäkringsbolag med ca 3 300 anställda med 140 kontor i 20 länder världen över. På kontoret i Stockholm är vi ca 50 anställda på Hannover Re, varav ytterligare ca 50 anställda som tillhör systerbolaget HDI Global Specialty. Vi bedriver återförsäkrings- och direktförsäkringsverksamhet inom såväl liv- som sakförsäkringsområdet. Livåterförsäkringen bedrivs inom affärsenheten Hannover Re Life & Health Sweden med 20 anställda med aktuariell och försäkringsmedicinsk expertis.

Hannover Re Life & Health Sweden är nu inne i en expansiv och spännande fas. Vi behöver därför förstärka riskbedömnings- och skadeteamet med ytterligare en erfaren medicinsk riskbedömare. Är du en engagerad person, som vill arbeta i en internationell och spännande miljö? Vill du vidareutvecklas hos oss inom din roll som medicinsk riskbedömare?

Om tjänsten
Som medicinsk riskbedömare arbetar du brett med traditionell och systemstödd riskbedömning likväl som skadereglering inom liv- och sjukförsäkringsområdet.

Rollen innebär;

  • Möjlighet att kombinera ditt gedigna intresse för medicinsk riskbedömning och skadereglering med dina medicinska kunskaper
  • Process- och produktutveckling, i nära samarbete med våra kundbolag och våra marknadsansvariga
  • Arbete i ett team som jobbar med att ge professionell service och rådgivning inom finansiell och medicinsk riskbedömning
  • Att arbeta i en internationell miljö som präglas av entreprenörsanda och innovation
  • Att ha löpande kontakt med medarbetare på svenska och utländska försäkringsbolag, som är våra kunder, vilket innebär en viss del resor i tjänsten.

Vi söker dig
Du har en medicinsk utbildning som sjuksköterska eller sjukgymnast och minst 5 års erfarenhet av försäkringsmedicinsk riskbedömning. Det är meriterande om du arbetat med systemstödd riskbedömning, riskbedömning av barnförsäkring och finansiell riskbedömning. Det är dessutom meriterande om du utvecklat riskförsäkringsprodukter, arbetat med skadereglering och villkorsskrivning. Du kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Andra språkkunskaper som kan vara meriterande är exempelvis finska eller hebreiska

Personliga egenskaper
Du har en hög analytisk förmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt. Du trivs med att arbeta mot deadlines och är flexibel inför periodvisa arbetstoppar. Du är engagerad, prestigelös och noggrann. Du har även förmåga att lyssna och sätta dig in i kundens situation. Du trivs med att åka på kundmöten och med att skapa samt bibehålla goda relationer. Du kommer att arbeta i en teamorganisation, så det är viktigt att du tycker om att samarbeta med andra. Du tar stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter och driver självständigt dina frågor framåt.

Vi erbjuder
En trevlig och varm arbetsplats i en internationell och tillåtande miljö. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm och har ett öppet klimat. Här bryr vi oss om varandra!

Din ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till https://hannover.attract.reachmee.com, senast den 5 juni 2019. Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast. Vid frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Katarina Carselind på tel. 08-617 54 52 eller Gunilla Strandberg, avdelningschef för Life & Health på tel. 08-617 54 83.

Fackliga representanter

Forena; Petra Logge, tel. 08-617 54 40

SACO; Johan Isacsson, tel. 08-617 55 06

 

 

 

Stockholm
1ce485b8 (anges alltid vid ansökan)
2019-05-15