Försäkringschef
Länsförsäkringar Uppsala
Försäkringschefen vi söker finns nog inte. Men vi gör ett försök.

Vi har nyligen slagit ihop tre av våra affärsområden – privatförsäkring, företagsförsäkring och skadehantering – till ett och samma. Nu söker vi en klok och kompetent person som kan ta täten i det följande förändringsarbetet med allt vad det innebär. 

Tjänsten som försäkringschef innebär ett unikt och spännande uppdrag, samtidigt vill vi inte ljuga. Smörgåsbordet är på plats, men långt ifrån färdigdukat. Våra 147 000 kunder i länet har både höga krav och förväntningar  på oss. Och även om du har sett kunderna som viktiga förut, så är de ännu viktigare här. De är nämligen de som äger vårt företag.

Du som söker bör alltså inte vara rädd för förändring, men också vara intresserad av kundernas upplevelse. I rollen ingår både att hålla fingret på vår affär och att tänka framåt när det gäller strategisk utveckling av vårt erbjudande och lönsamhet på lång sikt. Att en del av uppdraget handlar om att hantera fortsatt digitalisering tror vi att du förstår.

Omöjligt? Inte alls. Utmanande? I allra högsta grad. Tjänsten ställer dessutom höga krav på ledarskapsegenskaper för att kunna engagera och motivera medarbetare. Liksom fingertoppskänsla och förmågan att ta egna initiativ. Du är antagligen nyfiken, ser möjligheter när andra ser problem, och brinner för att se både affärer och människor utvecklas och växa.

Som försäkringschef är du en del av företagsledningen, vilket innebär att du samverkar med övriga affärsområden och specialistfunktioner. Du deltar aktivt i beslutsforum för övergripande bolagsfrågor och jobbar för att bidra till vår gemensamma vision. Du rapporterar direkt till vd. 

Vi ser gärna att du har en bakgrund och erfarenhet från en liknande roll inom finansbranschen eller närliggande bransch. Eller vänta förresten, du kanske har byggt upp en alldeles perfekt ledarprofil med rätt egenskaper någon annanstans. Överraska oss! Vi värdesätter också de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför. 

Vill du veta mer om tjänsten?
Hör gärna av dig till vår vd Ulrica Hedman på 018 - 68 55 00. Facklig kontaktperson för Forena är Camilla Aspius, 018 – 68 55 93. För allmän information om oss som arbetsgivare, hör av dig till Martina Severinsson, HR, 018–68 56 68.  

Uppsala
33e0f7ab (anges alltid vid ansökan)
2019-05-15