Chef Ansvar & Rättskydd
Dina Försäkring AB
Chef Ansvar & Rättskydd

Skadeenheten i Stockholm har ansvaret för skadeverksamheten och verksamheten består av, utöver Ansvar & Rättsskydd, av ytterligare tre avdelningen med totalt cirka 65 medarbetare. Nu söker vi en chef till Ansvar & Rättsskydd vars grupp består av fem kompetenta skadejurister.

Ansvar och rättsskydd arbetar med handläggning av ansvarsskador och rättsskyddsärenden inom företag- och konsumentförsäkring. Vi har ett nära samarbete med vår mäklardisk och säljorganisation och ger råd i skadefrågor till bolagen i Dina-federationen. Våra kunder är privatpersoner, lantbrukare samt små och medelstora företag.

Du kommer att ingå i skadeenhetens ledningsgrupp tillsammans med cheferna för motorskador, personskador samt privat & företagsskador som har i uppdrag att leda skadeenhetens övergripande och strategiska utveckling.

Som chef har du ansvar för att leda, fördela, prioritera och säkerställa att medarbetarna har rätt kompetens. Du ansvarar även för verksamhetens resultat och budget. Avdelningen består av fem skadejuristerna och du själv deltar i arbetet. Du är en erfaren chef som vet hur man håller i möten, utvecklingssamtal och lönesamtal. Du har en god förmåga att motivera dina medarbetare och att ge dem de befogenheter som krävs för att de ska kunna lyckas med uppgiften.

I uppdraget ingår att vidareutveckla och effektivisera arbetet och att målstyra mot nyckeltal. Vi är inne i ett skede då vi utvecklar, effektiviserar och automatiserar och har därför stort fokus på förändringsledning. Du ansvarar givetvis för att driva och säkerställa så att skadeprocessen blir enhetlig inom din del av verksamheten samt att se till så att den genomförs i enlighet med våra villkor och policys. Samarbetet med andra avdelningar är både intensivt och viktigt så det är viktigt att du är positivt lagd och har en god samarbetsförmåga. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett och påverka din egen utveckling.

Kvalifikationer
Du har juristexamen och gedigen erfarenhet av ansvarsskadereglering vid försäkringsbolag och/eller skaderegleringsbyrå samt av ledarskap. Du arbetar strukturerat och har ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt mot kunder, medarbetare och arbetskamrater. Vidare söker vi dig som har en god kommunikativ förmåga, är rak och konstruktiv i ditt sätt att arbeta samtidigt som du är en entusiasmerande och inspirerande ledare.

Som en del i skadeledningsgruppen förväntas du ha förmåga att tänka och driva strategiska frågor såväl inom det egna ansvarsområdet som bredare inom skadeverksamheten.

Vi förutsätter att du behärskar engelska såväl i tal som i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten kontakta skadechef Bo Sundman tfn 070-673 21 99, eller Anne-Marie Dangler, HR-chef på tfn 073-96 413 06. Facklig representant för FTF är Sammy Bergman, tfn 08-518 038 27.

Ansökan
Du söker tjänsten via ansökningsknappen här nedan och bifogar sedan CV och personligt brev. Sista dag för ansökan är den 6 juni 2019. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.

Stockholm
5775e923 (anges alltid vid ansökan)
2019-05-15