Kvantitativ analytiker
Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag
Kvantitativ analytiker

Vill du arbeta i en variationsrik roll med analys och verksamhetsutveckling? Just nu söker vi en engagerad kvantitativ analytiker till vårt moderna kontor på Södra station, Södermalm.

Vi erbjuder

Löf är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete med frihet under ansvar. I din roll har du en unik möjlighet att påverka och samtidigt arbeta med spännande projekt som bidrar till att utveckla verksamheten. Vi ger möjlighet till ett agilt och modernt arbetssätt och vi fäster stor vikt vid kontinuerlig kompetensutveckling. Löf är ett värderingsstyrt företag med tydligt resultatfokus.

Arbetsbeskrivning

Som kvantitativ analytiker kommer du att leda den verksamhetsnära delen av förvaltningen avseende Löfs beslutsstöd med fokus på riskanalys och säkerställande av rapportering. Du kommer också att driva kravställning och utveckling av beslutsstödet för att främja datadriven verksamhetsutveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Stödja verksamheten med analyser och kravställningar av data i syfte att nå en hållbar ekonomi
  • Delta i olika projekt och utvecklingsaktiviteter över hela verksamheten
  • Tolkning av regulatoriska regelverk för finansiell rapportering
  • Förvaltning och utveckling av Löfs riskrelaterade beslutsstöd i syfte att säkra myndighetsrapportering


Den kvantitativa analytikern tillhör utvecklingsenheten på Löf som består av systemutvecklare, scrum-master, ETL-utvecklare och verksamhetsutvecklare. Beslutsstödsförvaltningen är delvis outsourcad idag och därmed kommer även outsourcingleverantören att vara en nära samarbetspartner. Tjänsten rapporterar till utvecklingschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst en 4-årig akademisk utbildning inom ekonomi, civilingenjör eller liknande. Om du har utbildning inom finansmatematik/statistik ser vi det som meriterande. Du har arbetat i minst 2 år med liknande arbetsuppgifter och har mycket goda kunskaper i kvantitativ analys samt i  Sas Base och Enterprise Guide. Du har även arbetat med tolkning av Solvens 2 eller Basel-regelverket för banker samt omsatt detta till krav. Om du har kunskaper i Sas Firmwide och Sas for insurance ser vi det som meriterande. Arbete med IFRS är meriterande samt förståelse för finansiell verksamhet. Du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk och förstår snabbt instruktioner och har en god helhetssyn. I din roll har du många olika kontaktytor och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som är kreativ och lösningsorienterad.Då arbetet ställer höga krav på leveranser i tid och med kvalitet behöver du ha ett effektivt och strukturerat arbetssätt. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt och trivs med att arbeta proaktivt. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Om verksamheten

Löf är ett rikstäckande försäkringsbolag som har till huvuduppgift att försäkra de vårdgivare som finansieras av regionerna. Våra slutkunder är de patienter som drabbats av en patientskada. Vårt uppdrag är att utreda och lämna ersättning till patienter som skadas i vården samt att bidra till att antalet skador i vården minskar.

Löf är ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina försäkringstagare, regionerna. Verksamheten omsätter årligen 1,35 miljarder kronor och har en balansomslutning på 11 miljarder kronor.

Vi är cirka 185 medarbetare som arbetar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet.

Mer information om Löf finns på www.lof.se

För mer information och ansökan

Om du känner igen dig i vår beskrivning, är du varmt välkommen att skicka din ansökan i form av ett personligt brev och cv märkt ”Kvantitativ analytiker” till: ansokan@lof.se

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Sista ansökningsdagen är den 28 maj 2019.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta utvecklingschef Pinak Haque, 08-551 010 55 eller pinak.haque@lof.se

Fackliga frågor besvaras av: Lisbeth Nylén-Bakurin, Forena, försäkringsfacket, 08-551 010 35,
lisbeth.nylen-bakurin@lof.se samt Bianca Billing, Saco 08-551 011 38, bianca.billing@lof.se

Personuppgifterna i din ansökan behandlas enbart i rekryteringssyfte och kommer att sparas i maximalt två år.

Stockholm
ansokan@lof.se
322401e6 (anges alltid vid ansökan)
http://lof.se/
2019-05-08