Skadereglerare entreprenadskador
Folksam
Skadereglerare entreprenadskador

Vi söker nu en resultatinriktad skadereglerare med intresse för entreprenad och byggskador med placering i Skanstull. Du ingår i avdelning Boende Sak inom Skador & Pensionsservice och rapporterar till gruppchef inom gruppen Företag Sak, som består av 13 medarbetare. Tillsammans samverkar vi för att skapa den bästa kund- och affärsnyttan. Vi säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglad av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Det här gör du som skadereglerare entreprenadskador på Folksam 
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att hantera skador med inriktning mot
entreprenad och byggskador. I första hand kommer ditt fokus att vara större och komplexa skador men även frekvensskadehantering kan förekomma.

I din roll som skadereglerare hos oss driver du skadehanteringsprocessen proaktivt och med tydligt fokus på kund. Du förväntas besöka våra kunder och fysiskt besiktiga skadeplatser inom Sverige när skadans omfattning kräver det. Du gör bedömningar och beräkningar av skadan. Vidare styr och upphandlar du återställandet av skadan för att slutligen träffa en överenskommelse.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Handlägga entreprenad-, allrisk- och ansvarsärenden, med stöd av gällande lagar, försäkringsvillkor och instruktioner, vilket innefattar utredningar och ansvarsbedömningar för en till Folksams storkunder.
  • Kommunicera/förhandla med ombud/advokater.
  • Koordinera regresshanteringen internt och externt.
  • Dokumentera i ärendet.
  • Kommunicera beslut till kund, skriftligt och muntligt.
  • Säkerställa ett gott kundmöte (tex internt/externt, avtalspartner).
  • Medverka vid interna utbildningsinsatser.
  • Bedriva en aktiv kundvård.
  • Fortlöpande hålla sig uppdaterad med lagar, villkor, instruktioner, produkter och nyheter.
  • Bistå Underwriter och Key Account Manager vid kundmöten

 

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har en genuin servicekänsla med fokus på nöjd kund. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i tal såväl som skrift och du är skicklig på att skapa goda affärsrelationer. Du trivs att arbeta i ett högt tempo, och är van att fatta egna medvetna beslut med goda argument som grund och du trivs att arbeta självständigt. Du driver processer framåt, har integritet samt trivs med det samspel som förhandlingar innebär. Du har relevant högskoleutbildning som byggingenjör eller juristutbildning, gärna med erfarenhet från byggbranschen.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam här.

Så söker du jobbet  
Välkommen att skicka in din ansökan senast 27 maj 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta avdelningschef Charlotte Warg, 019-194842.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-316144, Forena Mats Kjellgren 0708-315998 och Handels Maria Bolin 0708-315270.

Stockholm
387e5575 (anges alltid vid ansökan)
2019-05-08