Skadejurist
Gjensidige Försäkring
Skadejurist till Ansvar och Entreprenad

Är du en kundfokuserad och engagerad jurist med erfarenhet från skadestånds-, entreprenad- och försäkringsrätt? Känns våra kärnvärden - Bygga trygghet, Tänka nytt och Ta sats - rätt?

Då kanske du är den vi söker för tjänsten som skadejurist på avdelningen Ansvar, Regress och Rättsskydd. 

Om tjänsten
Tjänsten innebär självständig reglering av ansvarsskador och entreprenadskador för våra företagskunder. I rollen blir du våra företagskunders ombud och utreder om skadeståndsskyldighet föreligger, förhandlar med den part som framställt skadeståndskrav och fastställer vilket skadestånd som ska betalas ut utifrån gällande lagar och praxis. Du vägleder våra entreprenadkunder i skadeprocessens olika steg och fattar beslut enligt gällande villkor.

Arbetsuppgifterna kommer att vara både utmanande och variationsrika och du kommer att ha kontakt med både interna och externa partner beroende på ärendets art och omfattning. Arbetet innebär även att du ger hög service på telefon inom gruppens ansvarsområden. Idag består gruppen av sju personer och en jurist student som arbetar deltid. Genom ditt arbete kommer du att vara en viktig del i Gjensidiges fortsatta utveckling.

Vem är du?
Vi vill att du har juristexamen med skadeståndsrätt och entreprenadrätt och erfarenhet av reglering av företagsansvarsskador och entreprenadskador. Du är en lagspelare som drivs av intresset att bidra till utveckling av vår verksamhet samtidigt som du kan säkerställa måluppfyllnad. Tjänsten kräver att du kan jobba självständigt varför vi ser att du kan ta initiativ, fatta beslut och att du har ett pragmatiskt, serviceinriktat och professionellt arbetssätt.

Som person är du van att fatta snabba beslut och tycker om ett högt arbetstempo. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete och har god förmåga att hålla flera processer igång samtidigt. Du behöver vara en god kommunikatör i både tal och skrift och ha vana att förhandla. Vi ser att du är en social person som delar med dig och bidrar till fin lagkänsla.

Vi genomför intervjuer löpande och vill gärna ha din ansökan, CV och personligt brev så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterande gruppchef, Anne-Marie Lundqvist, på tel: 073-386 61 28 eller mail: anne-marie.lundqvist@gjensidige.se.

Stockholm
9209e3fc (anges alltid vid ansökan)
2019-04-12