Skadespecialist
AFA Sjukförsäkrings AB
Skadespecialist till avdelningen med arbetssjukdomar och hot-/ våldskador

Vill du utvecklas i ett annorlunda försäkringsföretag? Våra försäkringar är en självklar del av kollektivavtalen och det svenska trygghetssystemet. 9 av 10 är försäkrade hos oss genom sitt jobb. Vi ägs av arbetsmarknadens parter och drivs utan vinstsyfte. Vi bedriver förebyggande arbete för att förbättra arbetsmiljö och hälsa på arbetsplatserna. Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Har du ett stort intresse för personskador och är redo att ta en ledande roll? Nu söker vi en skadespecialist som tillsammans med avdelningschefen ansvarar för att vi utvecklar verksamheten och håller god kvalité i vår skadereglering.

Att vara skadespecialist vid enhet Skadereglering innebär att vi med kunden i fokus aktivt bidrar till ökad måluppfyllelse av verksamhetens övergripande mål ”Snabbt-enkelt- korrekt”. Med kvalitet menar vi rätt beslut i tid och att vi utvecklar våra rutiner och arbetssätt med anpassning till våra mål.  

Du ingår i en avdelning på 16 medarbetare inom Trygghetsförsäkringen. Avdelningen handlägger sjukdomar till följd av skadlig inverkan i arbetet samt olycksfall till följd av hot- och våldskador.

Vad du kan förvänta dig

Som skadespecialisten är du en given samarbetspartner för avdelningschefen i planering som rör verksamheten. Skadespecialisten arbetar genom ett konsultativt och coachande arbetssätt för att bidra till medarbetarnas kompetensutveckling inom skadeteknik, kundkommunikation och arbetssätt. Du arbetar aktivt för att kvalitetsmålen uppnås på ett effektivt sätt. För att skapa förståelse för verksamhetens behov reglerar du även egna ärenden.

En del arbetsuppgifter som ingår i skadespecialistens vardag är att:

  • stödja avdelningschefen och driva utredningsmetodiken
  • ansvara för skadeteknisk vägledning/rådgivning samt utbildning till medarbetarna
  • ansvara för att identifiera möjligheter att utveckla och förbättra processer och arbetssätt med kund i fokus
  • utveckla och förbättra rutiner genom översyn i vardagen
  • aktivt bidra och delta som expertresurs i centrala övergripande utvecklingsprojekt
  • granska och följa upp avdelningens mål
  • granska ärenden

Är du nyfiken och vill veta mer om rollen: 

Klicka här för att att möta Apollo som jobbar som skadespecialist hos oss

Vad vi förväntar oss av dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att initiera förändring och implementering och vill nu ha en ledande roll. Du är genuint intresserad av hur vi genom att utveckla arbetssätt skapar en kundanpassad effektiv verksamhet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med personskador och har gedigen kompetens gällande villkorstolkningar och skadeståndsrätt. Du har erfarenhet av att utreda och bedöma skadlig inverkan, samband samt medicinsk invaliditet.

Som person jobbar du självständigt och har förmågan att driva utvecklingsarbetet framåt. Du är strukturerad med en god kommunikativ förmåga. Vi ser också att du arbetar lösningsfokuserat och visar ett professionellt förhållningssätt mot kunder och kollegor. Rollen kräver också att du har en hög integritet och förmåga att skapa förtroende hos de människor du möter.

Detta kan vi erbjuda dig

Inom Trygghetsförsäkring finns 11 skadeavdelningar, alla indelat efter sin specialistkompetens. Det innebär att du har tillgång till ett brett kontaktnät som bland annat består av övriga skadespecialister, försäkringsspecialister och många kunniga kollegor.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba inom skadereglering. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba hos oss: Klicka här för att se filmen

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, senast den 3 maj. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta avdelningschef Samira Rad på telefon 08-696 42 34

Våra fackliga företrädare är:
Forena, försäkringsfacket, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon  08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn och Twitter.

Stockholm
cfc0820f (anges alltid vid ansökan)
2019-04-08