Jurist för regresshantering
Länsförsäkringar Uppsala
Är du vår nya jurist för regresshantering?

Att jobba i ett företag med 148 000 ägare är annorlunda. Det påverkar nästan allt vi gör. Vi måste till exempel vara extra bra på att se och förstå de verkliga behoven hos människor och företag som lever och verkar här. Men vi kan också tänka mer långsiktigt och bidra till hållbarheten i vårt län, på riktigt. Helt enkelt engagera oss i sådant som vi vet ligger våra kunder varmt om hjärtat. Tillsammans skapar vi trygghet och förverkligar drömmar.

Är du en driven och kontaktskapande jurist med sinne för ordning? Söker du ett varierande, självständigt och roligt jobb där du får chansen att grotta ner dig i ärenden och hitta lösningar? Då kanske du passar som regressjurist här på Länsförsäkringar Uppsala. I rollen blir du en del av en viktig verksamhet hos oss – Länsförsäkringsbolagens Samordnade Regresshantering.

Om tjänsten
Grunden i arbetet handlar om att driva skadeståndskrav mot en skadevållande part efter att försäkringsersättning betalats ut i en skada. Genom att aktivt jobba med regresser ser vi till att premieintäkterna hamnar där de ska och gör nytta för våra kunder. Du driver dels regresser för Länsförsäkringar Uppsalas räkning, men arbetar också på uppdrag av många av de andra bolagen inom Länsförsäkringsgruppen. Arbetet innebär mycket mejl- och telefonkontakter med länsförsäkringsbolagen, andra försäkringsbolag och motparter. Personliga möten förekommer också. I tjänsten ingår att underhålla samarbetet kring regresser med de andra länsförsäkringsbolagen och att utbilda dem i regresshantering, varför visst resande kan krävas i perioder. Arbetet kan liknas vid en konsultroll i de ärenden du hanterar åt de anslutna länsförsäkringsbolagen.

Om dig
Länsförsäkringar Uppsalas värdeord är affärsmässighet, handlingskraft och engagemang. Allt vi gör genomsyras av detta, och det är egenskaper vi söker hos dig. Vi vill också att du är framåt och säljande som person och trivs med att driva ditt eget arbete framåt. Du gillar att ha många kontakter, är en god förhandlare och har struktur, ordning och reda på dina ärenden. För att lyckas i rollen behöver du även vara flexibel och ansvarstagande samt ha gott omdöme. Du har förmågan att få fram ditt budskap på ett övertygande och pedagogiskt sätt i både tal och skrift.

Vi söker dig med juristexamen och minst ett par års erfarenhet av någon form av juridiskt utredningsarbete. Exempelvis kan du ha arbetat på advokatbyrå eller myndighet. Du har erfarenhet av förhandlingar och gärna även av ansvarsskadereglering, skadeståndsbedömningar, regresshantering eller annat försäkringsrättsligt arbete.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför vår verksamhet.

Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Fyrisborgsgatan 4 i Uppsala.

Vill du veta mer om tjänsten och Länsförsäkringar Uppsala är du välkommen att kontakta skadegruppchef Michael Ahlfont på 018-68 57 86. Facklig kontaktperson för FTF är Petra Lööv, 018-68 57 65.

Välkommen med din ansökan senast söndagen den 31 mars. Vi kallar till intervju löpande och hittar vi rätt person kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdag.

Uppsala
2c98e9b5 (anges alltid vid ansökan)
2019-03-14